ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: «Βουτιά» στις τιμές του πετρελαίου - Πότε και σε ποιο βαθμό αναμένονται μειώσεις -ΠΙΝΑΚΑΣ

ΚΥΠΡΟΣ: «Βουτιά» στις τιμές του πετρελαίου - Πότε και σε ποιο βαθμό αναμένονται μειώσεις -ΠΙΝΑΚΑΣ

«Ράλι ανόδου» παρουσιάστηκε στις τιμές του «μαύρου χρυσού» διεθνώς από το τελευταίο μήνα με πολλούς να εκφράζουν φόβους για μεγάλη άνοδο στις τιμές λιανικής πώλησης των καυσίμων, καθώς και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.

Του Στέλιου Στυλιανού

Φαίνεται πως οι θέσεις αυτές δεν επιβεβαιώθηκαν, αφού οι τιμές συγκρατήθηκαν (παρουσιάστηκε μια μικρή άνοδος της τάξης περίπου των 2 σεντ το λίτρο) και όπως τα στοιχεία δείχνουν η μικρή περίοδος έχει περάσει, αφού οι τιμές εδώ και αρκετές μέρες υποχωρούν αισθητά.

Συγκεκριμένα στις 6/1 το πετρέλαιο τύπου BRENT «εκτοξεύθηκε» στα $68.91, ενώ από εκείνη την περίοδο παρατηρείται «σταθερή βουτιά» στις τιμές, σπάζοντας μάλιστα και το φράγμα των 60 δολαρίων, με την τιμή στις 27/1 να διαπραγματεύεται στα $58.34, ίσως μάλιστα χαμηλότερη και από την τιμή πριν ξεσπάσει η κρίση στη Σαουδική Αραβία με τον βομβαρδισμό των εγκαταστάσεων της εταιρίας Aramco.

Το συμπέρασμα που αβίαστα εξάγεται και είναι κατά γενική ομολογία αναμενόμενo, είναι η πτώση και στις τιμές των καυσίμων στην Κύπρο, με τα επόμενα φορτία που θα φτάσουν στο νησί να έχουν λογικά αγοραστεί στις νέες μειωμένες τιμές και με την προϋπόθεση ότι η τιμή θα «συγκρατηθεί» στα ίδια επίπεδα.

Να θυμίσουμε ότι στην Κύπρο φθάνουν φορτία καυσίμων κάθε περίπου 8 μέρες, ενώ τα συμβόλαια τα οποία υπογράφονται για αγορές με τις μειωμένες τιμές (γύρω από τα 58-60 δολάρια) έχουν μια χρονοκαθυστέρηση για παράδοση περί του ενός μήνα.

Αν και ακόμα δεν μπορεί να προσδιοριστεί η μείωση στην τιμή (το πετρέλαιο απώλεσε περί το 15%), αυτή αναμένεται να κυμανθεί στα επίπεδα Αυγούστου 2019, δηλαδή γύρω στο €1,15- €1,17 ευρώ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top