ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΑΜ: Είναι υποχρέωσή μας να ζητάμε συνδρομή από ευρωπαϊκές χώρες

ΥΠΑΜ: Είναι υποχρέωσή μας να ζητάμε συνδρομή από ευρωπαϊκές χώρες

«Ζητάμε και είναι υποχρέωσή μας να ζητάμε συνδρομή από ευρωπαϊκές χώρες στο πλαίσιο και της αλληλεγγύης και των αρχών που διέπουν αυτή τη συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο», σχολίασε ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Σάββας Αγγελίδης, αναφορικά με τη γαλλική ναυτική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο.


Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του, στο πλαίσιο του 6ου Διακυβερνητικού Συμβουλίου Άμυνας Ελλάδας-Κύπρου, ο κ. Αγγελίδης υπογράμμισε ότι, σχετικά με την παρουσία του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού έχει ξεκαθαριστεί ότι η απάντηση δεν είναι η στρατιωτικοποίηση της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Με αυτό θα πετύχει το σκοπό της η Τουρκία. Είναι για να σταθεροποιήσει αυτή την κατάσταση και να στείλει το σωστό μήνυμα για την ελεύθερη άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και βέβαια όλων των χωρών που έχουν αυτές τις αρχές», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την αποτελεσματικότητα των διπλωματικών κινήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά την τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Αγγελίδης σημείωσε ότι από πλευράς αποτελέσματος η Λευκωσία δεν είναι ικανοποιημένη, καθώς συνεχίζεται η παραβίαση και η κλιμάκωση των παραβιάσεων.

«Από την άλλη σκεφτείτε να μην κάναμε όλες αυτές τις ενέργειες που κάνουμε, τι θα γινόταν. Ως εκ τούτου έχουμε πίστη σε αυτή την πολιτική που έχουμε ήδη εφαρμόσει και τις ενέργειες τις οποίες αποφασίσαμε να κάνουμε, οι οποίες –επαναλαμβάνω– είναι σε πολιτικό διπλωματικό επίπεδο αλλά και νομικά μέτρα και ευελπιστούμε ότι θα έρθει η ώρα που θα υπάρχει και το τελικό αποτέλεσμα που είναι η άρση αυτής της παρανομίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται που ουσιαστικά είναι η διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι η Τουρκία έχει ήδη ξεκινήσει γεώτρηση στο Τεμάχιο 8, ο κ. Αγγελίδης σημείωσε ότι το πότε θα ξεκινήσει δεν έχει ειδική σημασία. «Η παρουσία και μόνο εκεί του “Γιαβούζ” από μόνη της δηλώνει κατάφωρη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας», συμπλήρωσε.

 

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top