ΠΑΡΑ-THEMA

Αγανακτισμένοι οι νέοι της Κύπρου με τα ενοίκια : 'Δεν μας αφήνουν να προχωρήσουμε...Μεγάλη κατάντια να ζούμε στη Κύπρο'

Αγανακτισμένοι οι νέοι της Κύπρου με τα ενοίκια : 'Δεν μας αφήνουν να προχωρήσουμε...Μεγάλη κατάντια να ζούμε στη Κύπρο'

Αγανακτισμένοι φαίνεται να είναι οι νέοι της Κύπρου, οι οποίοι αντιδρούν με σχόλια μέσα από τα Κοινωνικά Δίκτυα τόσο για την αύξηση των ενοικίων όσο και για την νομοθεσία που ψηφίστηκε για τις εξώσεις.

 

Της Έλενας Τσιακούπη

Η Ολομέλεια της Βουλής μετά από συζήτηση και αφού ψήφισε τροπολογία που κατέθεσε προφορικά το ΔΗΚΟ, ψήφισε σε νόμο την πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ που σμικρύνει τη διαδικασία έξωσης για ενοικιαστές που δεν πληρώνουν τα ενοίκια τους, στους 6 μήνες. Η τροπολογία του ΔΗΚΟ υπερψηφίστηκε με 48 ψήφους υπέρ και 1 αποχή.

Από εκείνη τη στιγμή τα Κοινωνικά Δίκτυα κατακλύστηκαν από σχόλια από άτομα νεαρής ηλικίας, αναφέροντας πως μια τέτοια στιγμή δεν θα έπρεπε να θεσπίζουν τέτοιους νόμους αλλά να κοιτάξουν το πραγματικό πρόβλημα το οποίο είναι η συνεχή αύξηση των τιμών ενοικίου με αποτέλεσμα να μην μπορεί ένας νέος άνθρωπος να ξεκινήσει τη ζωή του ή να αποπληρώσει τα ενοίκια. Αφού υπάρχουν πόλεις στην Κύπρο που δεν βρίσκεις ενοίκιο για μονάρι κάτω από 600 ευρώ, όταν ο κατώτατος μισθός είναι γύρω στα 800 ευρώ, όπως σχολίασαν κάποιοι άλλοι.

Μάλιστα κάποιοι θίγουν και το θέμα με τα κατεχόμενα, ότι πλεόν η νεολαία βρίσκει καταφύγιο σε ενοίκια στις κατεχόμενες περιοχές, όπου είναι και πιο φθηνά με αποτέλεσμα να πλουτίζουν τον κατακτητή, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ένας χρήστης των κοινωνικών δικτύων.

Επίσης ένας άλλος, ανέβασε μια φωτογραφία η οποία θέλοντας ή μη… απεικονίζει την πραγματικότητα των νέων σήμερα αλλά και γενικότερα της κοινωνίας.

 

Το ερώτημα και το πρόβλημα δεν είναι εάν θεσπίστηκε μια νομοθεσία για να προστατέψει τους ιδιοκτήτες από επιτήδειους που δεν πληρώνουν τα ενοίκια…. Ο προβληματισμός είναι τι θα γίνει ώστε οι τιμές των ενοικίων να είναι σε ισορροπία με τον κατώτατο μισθό και το δικαίωμα επιβίωσης μέσω μιας στέγης που να είναι σε λογικά πλαίσια ώστε να μπορεί ο ενοικιαστής να αποπληρώνει τις δόσεις των ενοικίων στην ώρα τους.

Αρκετοί νέοι έφυγαν στο εξωτερικό, τι θα γίνουν οι υπόλοιποι στην Κύπρο;

Φωνάζουμε για τα δάνεια που δεν μπορούν να αποπληρωθούν και από την άλλη δεν φαίνεται να ελαφρύνεται καθόλου η πλάτη του κόσμου στα βασικά δικαιώματα ζωής, ώστε να πάρει μια ανάσα.

Τι θα γίνει αν στο τέλος τόσο τα δάνεια όσο και τα ενοίκια δεν μπορούν να αποπληρωθούν;

Διαβάστε ακομα λίγα σχόλια με την αγανάκτηση της νεολαίας...κάτι που πρέπει να προβληματίσει τους αρμόδιους φορείς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top