ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Λεμεσιανό ντέρμπι με… ΦΑΒΟΡΙ – Η «πληγωμένη» ΑΕΛ κόντρα στο «κυανόλευκο εξπρές» με φόντο το ΤΡΙΠΟΝΤΟ!

Λεμεσιανό ντέρμπι με… ΦΑΒΟΡΙ – Η «πληγωμένη» ΑΕΛ κόντρα στο «κυανόλευκο εξπρές» με φόντο το ΤΡΙΠΟΝΤΟ!

Το μεγάλο Λεμεσιανό ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Απόλλωνα που θα διεξαχθεί το απόγευμα της Κυριακής (02/02, 16:00) στο Τσίρειο, δεσπόζει από το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Cyta Α΄ Κατηγορίας.

Είθισται να λέμε ότι σε τέτοια ντέρμπι οι πιθανότητες είναι 50-50 ανεξάρτητα από την κατάσταση, αλλά και τη βαθμολογική θέση των δύο ομάδων, όμως σε αυτό το ματς υπάρχει φαβορί για τη νίκη και είναι ο φορμαρισμένος Απόλλωνας.

Το «κυανόλευκο εξπρές» του Σωφρόνη Αυγουστή, τρέχει ένα απίστευτο νικηφόρο σερί εννέα αγώνων, επτά στο πρωτάθλημα και δύο στο κύπελλο, ενώ στα τελευταία δέκα παιχνίδια πρωταθλήματος, ο Απόλλωνας μετράει οκτώ νίκες και μία ισοπαλία απέναντι στον ΑΠΟΕΛ (σσ. διακόπηκε ως γνωστό μόλις στο 2ο λεπτό, το ματς με την Πάφο FC που θα διεξαχθεί στις 12/02), με αποτέλεσμα, όχι απλά να ροκανίσει τη διαφορά από τις πρώτες θέσεις, αλλά πλέον, να βρίσκεται μία… ανάσα από την κορυφή, έχοντας και ματς λιγότερο!

Η ΑΕΛ από την άλλη, δεν βρίσκεται και στην καλύτερη της φάση, αφού μετά τη μεγάλη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ στις 21/12, μετράει δύο ήττες και μία ισοπαλία, με αποτέλεσμα να πέσει στην 7η θέση και όχι μόνο… έχασε επαφή με τις προνομιούχες θέσεις που εξασφαλίζουν ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά βρέθηκε και εκτός εξάδας, πέφτοντας στην 7η θέση.

Βέβαια και στα τρία αυτά παιχνίδια κόντρα σε Δόξα, Νέα Σαλαμίνα και ΑΕΚ, αδικήθηκε από τη διαιτησία η οποία της στέρησε τουλάχιστον τέσσερις βαθμούς, αλλά αυτό είναι μία… άλλη ιστορία που δεν είναι της παρούσης για να αναλυθεί.

Στον πρώτο γύρο, η ΑΕΛ ήταν η μεγάλη νικήτρια του Λεμεσιανού ντέρμπι, σπάζοντας μάλιστα και «κατάρα» τριών ετών χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα απέναντι στον Απόλλωνα, όμως από τότε τα δεδομένα έχουν αλλάξει άρδην και είναι εντελώς διαφορετικά στο Κυριακάτικο (02/02) μεταξύ τους παιχνίδι.

Να σημειωθεί ότι η ήττα από την ΑΕΛ στις 26 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής, είναι η τελευταία – μέχρι στιγμής – στο φετινό πρωτάθλημα για την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή και αυτό από μόνο του, είναι αρκετό για να καταδείξει τον πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας για τους «γαλαζοκίτρινους» του Ντούσαν Κέρκεζ, οι οποίοι θα πρέπει να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης, να έχουν πάθος, πίστη και κυρίως αυτοπεποίθηση, αλλά και τύχη, για να μπορέσουν να διαψεύσουν τα προγνωστικά και να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα.

Ο Κυπριοβόσνιος τεχνικός γνωρίζει πολύ καλά τον αντίπαλο και τα πλεονεκτήματα του και αναμένεται να καταστρώσει πλάνο εξουδετέρωσης με έμφαση στην τακτική και κυρίως στο ανασταλτικό κομμάτι.

Εκτός πλάνων είναι ο τιμωρημένος Αντρέ Τεϊσέιρα, ενώ επιστρέφουν οι Ζντραβκόφσκι και Αντάμοβιτς που δεν αγωνίστηκαν απέναντι στην ΑΕΚ λόγω καρτών και αναμένεται να είναι και στο αρχικό σχήμα…

Στην αντίπερα όχθη, ο Απόλλωνας αναμένεται να μπει δυνατά στο ματς, έχοντας ως διπλό στόχο να επιβάλει το ρυθμό του και να σκοράρει νωρίς, για να στείλει παράλληλα το μήνυμα στον αντίπαλο, ότι αυτό συνεπάγεται για την εξέλιξη του αγώνα, πως το «κυανόλευκο τρένο» δεν θα κάνει στάση ούτε αυτή την αγωνιστική!

Απουσίες.  Σε σχέση με τον επαναληπτικό του κυπέλλου της περασμένης Τετάρτης απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, ο Κύπριος τεχνικός ενδέχεται να κάνει κάποιες αλλαγές, με τους νεοφερμένους Ντένιτς και Μπένσοπ πάντως, να θεωρούνται δεδομένοι για την αρχική ενδεκάδα (σσ. ήταν βασικοί στη ρεβάνς με ΑΠΟΕΛ), ειδικά ο πρώτος, ενώ σοβαρή υποψηφιότητα θέτει και ο Ματέι…

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top