ΔΙΕΘΝΗ

Έκκληση Μπορρέλ - Λέναρτσιτς για άμεσο τερματισμό επιθέσεων κατά αμάχων στη ΒΔ Συρία

Έκκληση Μπορρέλ - Λέναρτσιτς για άμεσο τερματισμό επιθέσεων κατά αμάχων στη ΒΔ Συρία

Εκκληση για άμεσο τερματισμό επιθέσεων στην ΒΔ Συρία.

 

Έκκληση να σταματήσουν άμεσα οι βομβαρδισμοί και οι άλλες επιθέσεις εναντίον αμάχων στη βορειοδυτική Συρία, απηύθυναν την Πέμπτη (6/2) ο Ύπατος Εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορρέλ και ο Επίτροπος αρμόδιος για τη διαχείριση κρίσεων Γιάνες Λέναρτσιτς, προτρέποντας όλα τα μέρη της σύγκρουσης να επιτρέψουν την απρόσκοπτη ανθρωπιστική πρόσβαση σε άτομα που χρήζουν βοήθειας και να σέβονται τους κανόνες και τις υποχρεώσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των αμάχων.

Εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης μάλιστα υπενθυμίζουν "ότι δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στη συριακή διαμάχη. Η μόνη οδός προς τη σταθερότητα είναι μια αξιόπιστη και χωρίς αποκλεισμούς πολιτική διευθέτηση μέσω των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με την απόφαση 2254 (2015) του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών".

Σε κοινή τους γραπτή δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος και ο Επίτροπος, προειδοποιούν ότι η  εντατικοποίηση των στρατιωτικών επιχειρήσεων οδηγεί σε αδιάκριτες δολοφονίες εκατοντάδων αμάχων και οι επιθέσεις εξακολουθούν να περιλαμβάνουν πολιτικούς στόχους σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, ιατρικές εγκαταστάσεις και οικισμούς για εσωτερικά εκτοπισμένους. "Η εξαιρετική ανθρώπινη ταλαιπωρία που υφίσταται ο άμαχος πληθυσμός στη βορειοδυτική Συρία είναι απαράδεκτη", τονίζουν.

Μπορρέλ και Λέναρτσιτς προειδοποιούν ότι περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μόνο τους δύο τελευταίους μήνες και αντιμετωπίζουν δύσκολες συνθήκες λόγω του χειμώνα χωρίς να μπορούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες σε καταφύγιο, νερό, φαγητό ή υπηρεσίες υγείας, κάνοντας λόγο για σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου σε ευρεία βάση.

"Μέσω των εταίρων της στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας, η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέχει βοήθεια έκτακτης ανάγκης σε εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν ανάγκη στη Συρία από την έναρξη της σύγκρουσης. Πάνω από 17 δισ. Ευρώ κινητοποιήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Κράτη Μέλη της για την υποστήριξη των πιο ευάλωτων ατόμων στη Συρία και στις γειτονικές χώρες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξακολουθήσει να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια εφόσον οι ανάγκες εξακολουθούν να υφίστανται. Απαιτείται, ωστόσο, απρόσκοπτη και ασφαλής πρόσβαση προκειμένου να να ανταποκριθεί στο πλήρες φάσμα των αναγκών", σημειώνεται.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top