ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ.Αρμοστεία Βρετανίας τους ισχυρισμούς της 19χρόνης - 'Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα'

Υπ.Αρμοστεία Βρετανίας τους ισχυρισμούς της 19χρόνης -  'Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα'

Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα το περιεχόμενο των ισχυρισμών της 19χρόνης,αναφέρει σε ανακοίνωση του το Τμ. Φυλακών

 

Πριν απο λίγες μέρες σε συνέντευξη στην Daily Mail η 19χρονη αναφέρθηκε στις συνθήκες κράτησης της  στις Κεντρικές Φυλακές και ισχυρίστηκε οτι «Μοιραζόταν ένα βρώμικο κελί, γεμάτο κατσαρίδες, με Φιλιππινέζες, Ρωσίδες και Κύπριες, κοιμόταν σε κρεβάτια-κουκέτες στρατιωτικού τύπου, σε πλαστικά σεντόνια και πάνω σε μάλλινες κουβέρτες στις οποίες είναι αλλεργική. Μεταξύ των συγκρατούμενων της και καταδικασθέντες δολοφόνοι».

Ωστόσο Εκπρόσωποι Υπάτης Αρμοστείας Βρετανίας εξέφρασαν την εκτίμηση τους για την εξαιρετική συνεργασία του Τμήματος Φυλακών με την Ύπατη Αρμοστεία τα τελευταία πέντε χρόνια. Συγκεκριμένα η Περιφερειακή Πρόξενος Ελλάδας και Κύπρου Clare Douglas και η Βοηθός Πρόξενος Christina Smith της Βρετανικής Ύπατης Αρμοστείας στην Κύπρο, συνάντηθηκαν την Τετάρτη (5/2) με τη Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών.
 
Σε ανακοίνωση του την Πέμπτη (6/2), το Τμήμα Φυλακών αναφέρει ότι με αφορμή τους πρόσφατους ισχυρισμούς Βρετανής πρώην υπόδικης σε διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σχετικά με τη διαβίωση της στις Φυλακές της Κύπρου - οι οποίοι, όπως αναφέρει το Τμήμα, ουδόλως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα -  η Περιφερειακή Πρόξενος Ελλάδας και Κύπρου Clare Douglas και η Βοηθός Πρόξενος Christina Smith της Βρετανικής Ύπατης Αρμοστείας στην Κύπρο, ζήτησαν και είχαν χθες συνάντηση με την Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών.
 
Σημειώνει ότι κατά τη συνάντηση εξέφρασαν την εκτίμηση τους για την εξαιρετική συνεργασία του Τμήματος Φυλακών με την Ύπατη Αρμοστεία τα τελευταία πέντε χρόνια, «αναγνωρίζοντας πλήρως το έργο που επιτελείται στις Φυλακές, το ενδιαφέρον και τη στήριξη που παρέχεται στους κρατούμενους, καθώς και για το υψηλό επίπεδο των συνθηκών διαβίωσης, διατροφής, εκπαίδευσης, εκγύμνασης, ψυχαγωγίας, επικοινωνία με συγγενείς και φίλους και ιατροφαρμακευτικής αγωγής των κρατουμένων μας».
 
«Παράλληλα, έχοντας εξαρχής γνώση του χειρισμού του θέματος της Βρετανής πρώην υπόδικης από τις Φυλακές, από την πρώτη ημέρα της κράτησής της μέχρι την απόλυσή της από τις Φυλακές, εξέφρασαν τη λύπη τους σχετικά με το περιεχόμενο των ισχυρισμών της, οι οποίοι όπως τεκμηριωμένα επεξηγήθηκε, ουδόλως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», προσθέτει.
 
Αναφέρει, επίσης, ότι προγραμματίστηκε σύντομα συνάντηση και με τον Ύπατο Αρμοστή της Βρετανίας στην Κύπρο.
 
Σημειώνει ότι με την Ύπατη Αρμοστεία της Βρετανίας, η Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών έχει αναπτύξει αγαστή συνεργασία με επισκέψεις σε Φυλακές της Βρετανίας και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης της Βρετανίας, όπου συζητήθηκαν διάφορα φλέγοντα θέματα που αφορούν τον σωφρονισμό των κρατουμένων, την προώθηση και εφαρμογή εξειδικευμένων προγραμμάτων για ευάλωτες κατηγορίες κρατουμένων, θέματα εκπαίδευσης κ.α.
 
Το Τμήμα Φυλακών αναφέρει ότι έχει συμφωνηθεί επίσης ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί, και η οποία μάλιστα θα συζητηθεί με σκοπό τη διεύρυνση της κατά την επικείμενη επίσκεψη του Ύπατου Αρμοστή της Βρετανίας στο Τμήμα Φυλακών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top