ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σειρά δράσεων συμφωνήθηκε μεταξύ Υπουργείου Δικαιοσύνης και Συμβουλίου «Φωνή»

Σειρά δράσεων συμφωνήθηκε μεταξύ Υπουργείου Δικαιοσύνης και Συμβουλίου «Φωνή»

Θέματα που άπτονται της Εθνικής Στρατηγικής για την Καταπολέμηση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Παιδιών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της Πέμπτης 20 Φεβρουαρίου του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Γιώργου Σαββίδη με την Πρόεδρο του Συμβουλίου «Φωνή», Αναστασία Παπαδοπούλου ενώ συμφωνήθηκε και σειρά δράσεων.

Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών αναφέρει ότι "κάποιες από τις δράσεις που συμφωνήθηκαν κατά τη συνάντηση είναι η εντατικοποίηση των εκπαιδεύσεων / επιμορφώσεων των μελών της Αστυνομίας που εργάζονται στον τομέα αυτό, όπως είναι μέλη του Γραφείου Χειρισμού Θεμάτων Βίας στην Οικογένεια και Κακοποίησης Ανηλίκων και ελλειπόντων προσώπων, του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της κοινοτικής αστυνόμευσης".

Αποφασίστηκε και η επέκταση των ενημερωτικών δράσεων σε σχολεία και η ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ της Αρχής Εποπτείας Αποφυλακισθέντων που έχουν Καταδικαστεί για Σεξουαλικά Αδικήματα κατά Ανηλίκων για την πρόσληψη επιτηρητών και την εκπαίδευσή τους.

Στη συνάντηση ο Υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε ότι "η σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση παιδιών είναι θέμα σημαντικής προτεραιότητας για το Υπουργείο, με την Αστυνομία Κύπρου να έχει συστήσει ειδική ομάδα ανακριτών που επιλαμβάνεται τις σχετικές καταγγελίες".

Διαβεβαίωσε την κ. Παπαδοπούλου ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης, θα συνεχίσει να στηρίζει το Συμβούλιο «Φωνή», στο οποίο και συμμετέχει με εκπρόσωπό του.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι "υπάρχει ευαισθητοποίηση για το θέμα" και μέσα στα πλαίσια αυτά, έδωσε άμεσα οδηγίες προς έναρξη υλοποίησης των νέων δράσεων που η κα Παπαδοπούλου πρότεινε να ενταχθούν στη νέα εθνική Στρατηγική του Συμβουλίου, για την επόμενη τριετή περίοδο".

Πρόσθεσε ότι "κατατέθηκαν επίσης εισηγήσεις και αντηλλάγησαν απόψεις με σκοπό περαιτέρω αναβάθμιση της αποτελεσματικότητας σε σχέση με την εφαρμογή κάποιων εκ των υφιστάμενων δράσεων".

Από πλευράς της, η κ.  Παπαδοπούλου ευχαριστώντας τον Υπουργό για τη συνάντηση, είπε ότι το Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και η Αστυνομία, είναι από τους στενότερους συνεργάτες του Συμβουλίου όσον αφορά στα θέματα αρμοδιότητας της «Φωνής».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top