ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Σόφιας και Πάσης Βουλγαρίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Σόφιας και Πάσης Βουλγαρίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είχε την Τετάρτη (26/02), συνάντηση με τον Πατριάρχη Σόφιας και Πάσης Βουλγαρίας Νεόφυτο, στο Πατριαρχείο, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης, που πραγματοποιεί στη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο Πρόεδρος συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Άντρη Αναστασιάδη και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας, μετέβησαν στο Πατριαρχείο, όπου τους υποδέχθηκε ο Πατριάρχης Νεόφυτος.
 
Καλωσορίζοντάς τους σημείωσε ότι «η ορθόδοξη Εκκλησία της Κύπρου είναι πάντα στην καρδιά και στο μυαλό μας», προσθέτοντας ότι με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου μοιράζονται αδελφικές σχέσεις.
 
Επεσήμανε ότι οι στενές σχέσεις ανάμεσα στους δύο λαούς αντικατοπτρίζονται και στη μεγάλη βουλγαρική κοινότητα στην Κύπρο, ενώ υπογράμμισε τους στενούς δεσμούς των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα.
 
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β΄, αναφέρθηκε στους στενούς διαχρονικούς δεσμούς Κύπρου και Βουλγαρίας σε όλους τους τομείς, ιδιαίτερα τον πολιτιστικό και θρησκευτικό.
 
Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πατριάρχης Βουλγαρίας αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top