ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωβ Νεοφύτου: Στόχος του ΔΗΣΥ να γίνει η Κύπρος προορισμός εκπαίδευσης

 Αβέρωβ Νεοφύτου: Στόχος του ΔΗΣΥ να γίνει η Κύπρος προορισμός εκπαίδευσης

Στόχος του Δημοκρατικού Συναγερμού είναι να καταστεί η Κύπρος προορισμός εκπαίδευσης, ανάφερε σε δηλώσεις ο Πρόεδρος του κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Μιλώντας μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου και μετά από συνάντηση με τη διοίκηση του ιδρύματος, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιου Κύπρου είναι ένα ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα που υπηρετεί ένα από τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής του τόπου μας, την οικονομία της γνώσης.

«Η εκπαίδευση στον τόπο μας τα τελευταία χρόνια έχει ενδυναμωθεί με την εισφορά στο ακαθάριστο εθνικό προϊόν να διπλασιάζεται, είναι σήμερα στο 6%» σημείωσε και εξέφρασε την περηφάνια του που κατά τη επίσκεψη του στις εγκαταστάσεις της ιατρικής και οδοντιατρικής σχολής του πανεπιστημίου συνομίλησε με φοιτητές από Νέα Ζηλανδία, Γερμανία, Σκανδιναβικές χώρες κτλ.

«Αυτό δείχνει τις δυνατότητες του τόπου μας» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και πρόσθεσε ότι την επόμενη δεκαετία με τη σωστή στήριξη της πολιτείας μπορεί η συνεισφορά της εκπαίδευσης στο ακαθάριστο εθνικό προϊόν να διπλασιαστεί  αλλά και να δούμε και τα πολλαπλά οφέλη του τομέα της εκπαίδευσης».

Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΔΣ του ιδρύματος, Χριστόφορος Χατζηκυπριανού εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του Προέδρου του ΔΗΣΥ στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου λέγοντας ότι κατά τη συνάντηση είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα που αφορούν την πανεπιστημιακή εκπαίδευση.

Είπε ακόμα ότι, η πανεπιστημιακή εκπαίδευση μπορεί να ωθήσει την κυπριακή οικονομία και ότι «η οικονομία της γνώσης είναι το μέλλον του τόπου».

Στη συνάντηση με τον κ. Νεοφύτου παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΔΣ του ιδρύματος, Χριστόφορος Χατζηκυπριανού, ο Πρύτανης του ιδρύματος Κώστας Γουλιάμος και μέλη της διοίκησης του πανεπιστημίου.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ξεναγήθηκε στους χώρους της ιατρικής σχολής και οδοντιατρικής σχολής όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους φοιτητές αλλά και το ακαδημαϊκό προσωπικό.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top