ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: «Τρελή βουτιά» στις τιμές του πετρελαίου- Έχασε σχεδόν 30% σε τρεις μέρες- Έρχονται αισθητές μειώσεις στα καύσιμα

ΚΥΠΡΟΣ: «Τρελή βουτιά» στις τιμές του πετρελαίου- Έχασε σχεδόν 30% σε τρεις μέρες- Έρχονται αισθητές μειώσεις στα καύσιμα

Πτώση που αγγίζει το 30% για την τιμή του «μαύρου χρυσού», με το αμερικανικό αργό να βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1991, μετά την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να μειώσει τις τιμές και να προχωρήσει σε μεγάλη αύξηση της παραγωγής πετρελαίου τον Απρίλιο.

Του Στέλιου Στυλιανού

Τη Δευτέρα 9/3  (17:00) το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα $33,27 δολάριο, ενώ το Brent στα $36,40, καταγράφοντας πτώση 16,88% και 18,53%, αντίστοιχα.

Η νέα μείωση διαδέχθηκε μια άλλη τεράστια μείωση της Παρασκευής 6/3 (γύρω στο 10%) και επίσης μια αισθητή μείωση 3% της Πέμπτης 5/3 με τον «μαύρο χρυσό» μέσα σε δύο μήνες να χάνει σχεδόν τη μισή του αξία. (63 δολάρια στις 6 Ιανουαρίου).

Όπως είναι λογικό, αναμένονται αισθητές μειώσεις στις τιμές των καυσίμων με το αρμόδιο Υπουργείο μέσω ανακοίνωσή τους να προαναγγέλλει πως τα νέα φορτία που θα φτάσουν στην Κύπρο, στις πιο χαμηλές τιμές, θα φέρουν σημαντική πτώση στις τιμές.

«Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στις διεθνείς αγορές όπου παρατηρείται σημαντική πτώση στην τιμή πώλησης του αργού πετρελαίου, αναμένει ότι μείωση θα επέλθει και στις τιμές διυλισμένων προϊόντων που εισάγονται στην Κύπρο, με τα φορτία που θα παραλάβουν οι εταιρείες το επόμενο διάστημα.

Το Υπουργείο, μέσω της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή, ελέγχει τα τιμολόγια του κάθε φορτίου, ώστε να διασφαλιστεί ότι η μείωση στις διεθνείς τιμές θα μετακυλιστεί στους καταναλωτές και θα αποφευχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας»
αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top