ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ : Έδιωξαν ετοιμόγεννη με αιτιολογία την εκκένωση του νοσοκομείου

Γ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ : Έδιωξαν ετοιμόγεννη με αιτιολογία την εκκένωση του νοσοκομείου

Καταγγελία στον αέρα της εκπομπής "Ενημέρωση Τώρα" στο κανάλι Omega και στον Ονούφριο Σωκράτους, έγινε από εγκυμονούσα γυναίκα, έφερε πολλά ερωτήματα και προβληματισμούς.

Η γυναίκα βγήκε στον αέρα της εκπομπής και περιέγραψε το περιστατικό που της συνέβη το πρωί της Τετάρτης (11/3) στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Να σημειωθεί ότι το Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπως αναφέρθηκε, θα είναι το σημείο όπου θα νοσηλεύονται οι ασθενείς - τα κρούσματα με κορωνοϊο.

Όπως ισχυρίστηκε η γυναίκα ενώ βρίσκονταν στο Νοσοκομείο από το πρωί για καθιερωμένη εξέταση, και ενώ αναμένεται από μέρα σε μέρα να γεννήσει, ξαφνικά μια λειτουργός υγείας του Νοσοκομείου, ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να φύγουν όλοι όσοι ήταν παρών στον χώρο.

Με βάση τους ισχυρισμούς της, δεν τους δόθηκε συγκεκριμένη αιτιολογία παρά μόνο ότι πρεπει να εκκενώσουν το νοσοκομείο ενώ πρόσθεσε οτι της είπαν να πάει στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Η ετοιμόγεννη γυναίκα ανέφερε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες της, καθώς περιμένει από μέρα σε μέρα να γεννήσει , αναφέροντας πως δεν γίνεται να μην υπάρχει πλάνο για τις ετοιμόγεννες , οι οποίες παρακολουθούνταν απο συγκεκριμένο γιατρό ο οποίος γνωρίζει όλο το ιστορικό της εγκυμοσύνης τους και να αποστέλλονται ξαφνικά σε κλινικές ή νοσοκομεία που δεν γνωρίζουν ούτε τους γιατρούς αλλά ούτε οι γιατροί όλο το ιστορικό της εγκυμοσύνης τους.

Πρόσθεσε πως, στην ίδια μοίρα βρίσκονται και άλλες ετοιμόγεννες που ήταν εκεί, εκείνη τη στιγμή.

Επίσης έθεσε και ένα άλλο ερώτημα, λέγοντας πως δε μπορούν να πάνε εγκυμονούσες σε άλλη πόλη και να αφήσουν μόνα τους τα παιδια τους (που μπορεί κάποιες γυναίκες να έχουν) ή να μην γνωρίζουν τι μπορεί να συμβεί και αν θα έχουν την ίδια μεταχείριση όπως είχαν στην κλινική εγκύων του Νοσοκομείου Αμμοχώστου το οποίο οπως δήλωσε ήταν επιλογή τους να παρακολουθούνται, λόγω της ποιότητας φροντίδας που προσφέρει. 

Επιπλέον, η εγκυμονούσα γυναίκα μοιράστηκε και το φόβο της οτι θα υπερφορτωθούν άλλα νοσοκομεία με μαζικές νοσηλείες εγκύων από άλλες περιοχές και δεν θα υπάρχει σωστή εξυπηρέτηση.

Η καταγγελία αυτή δημιουργεί πολλά ερωτήματα εάν υπάρχει πλάνο ή όχι και για αυτή την ομάδα των εγκύων τόσο στην περιοχή Αμμοχώστου όσο και στις υπόλοιπες περιοχές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top