Από την ανακοίνωση Οζερσάϊ έμαθε για Στροβίλια/Λιμνίτη, λέει ο Ακιντζί

Από την ανακοίνωση Οζερσάϊ έμαθε για Στροβίλια/Λιμνίτη, λέει ο Ακιντζί

Δεν φαίνεται να ήταν ενήμερος για το κλείσιμο των οδοφραγμάτων σε Στροβίλια και Λιμνίτη ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος υποστηρίζει ότι στη διάρκεια του "υπουργικού" μια τέτοια απόφαση δεν είχε ληφθεί, ούτε συζητηθεί.

Σε γραπτή δήλωση εξηγεί ότι έγινε η συνεδρίαση παρουσία του και όταν ολοκληρώθηκε αυτός έφυγε και πήγε στο "προεδρικό μέγαρο". Εξήγησε ότι στη συνεδρίαση συζητήθηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων στα σημεία ελέγχου και δεν λήφθηκε καμία απόφαση να κλείσει οποιοδήποτε οδόφραγμα.

Ανέφερε μάλιστα πως ο ίδιος θεωρούσε εξ αρχής πως οι δύο κοινότητες πρέπει να δρουν μαζί για το τι είδους προφυλάξεις θα πρέπει να ληφθούν στα οδοφράγματα, σε επιστημονική βάση. Ο Ακιντζί είπε ότι στη συνεδρίαση του "υπουργικού" κατέθεσε προτάσεις και εισηγήσεις από οργανώσεις υγείας και εμπειρογνώμονες, αναφέροντας ότι το θέμα του κορωνοϊού αφορά όλο τον κόσμο και είναι μια παγκόσμια απειλή.
Όπως είπε, άκουσε για το μέτρο του κλεισίματος των οδοφραγμάτων από τον Οζερσάι, που προέβη σε δήλωση.

Σύμφωνα με τον Τ/κ ηγέτη, ήταν μονόπλευρη η απόφαση της Ε/κ πλευράς για κλείσιμο των 4 οδοφραγμάτων και ότι οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται από κοινού.

"Η επανάληψη της στάσης που έχουμε επικρίνει από το `υπουργικό συμβούλιο` δεν ήταν σωστή εξέλιξη. Πρέπει να αναπτύξουμε μια κουλτούρα κοινής δράσης σχετικά με αυτό το θέμα που αφορά και τις δύο πλευρές", ανέφερε.

Τόνισε ακόμη την ανάγκη για ενότητα και αλληλοκατανόηση, στάση ευθύνη και αποφυγή πανικού για τον κορωνοϊό.,

Από ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρία της Βουλής: Πιθανός ρυθμιστικός ρόλος για «Άλμα» και «Άμεση Δημοκρατία» - Συνεχίζονται οι συναντήσεις Οδυσσέα

Προεδρία της Βουλής: Πιθανός ρυθμιστικός ρόλος για «Άλμα» και «Άμεση Δημοκρατία» - Συνεχίζονται οι συναντήσεις Οδυσσέα

Προθέσεις και πιθανά σενάρια συνεννόησης για το θέμα της Προεδρίας της Βουλής καταγράφηκαν και σε σχέση με τα δύο μικρότερα κόμματα που εισήλθαν στη Βουλή με τέσσερις βουλευτές, το Κίνημα «Άλμα-Πολίτες για την Κύπρο» και την Άμεση Δημοκρατία, καθώς οι ψήφοι τους ενδέχεται να αποδειχθούν καθοριστικές στη διαμόρφωση των τελικών ισορροπιών ενόψει της ψηφοφορίας της 4ης Ιουνίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE