ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Παρασκευή 13/3

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Παρασκευή 13/3

Oι εξελίξεις με τον κορωνοϊό σε Κύπρο και διεθνώς, τα νέα κρούσματα, τα μέτρα που λαμβάνονται και οι επιπτώσεις στην οικονομία και στην καθημερινότητα των πολιτών είναι το βασικό θέμα και σήμερα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Αναφορά γίνεται επίσης σε πιθανή απάτη με μεταχειρισμένα οχήματα, στο μεταναστευτικό και στις εξελίξεις με την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 
«Φόβος! Πανικός! Δυστυχώς…» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Αλήθεια» που γράφει για τέσσερα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα και προβάλλει τις συστάσεις των ειδικών αλλά και τα μέτρα για τους εργαζομένους και το διάγγελμα απόψε του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αλλού αναφέρει πως στα κατεχόμενα έκλεισαν τα οδοφράγματα στον Λιμνίτη και τα Στροβίλια. Επίσης η «Α» αναφέρεται σε συστάσεις του Τμήματος Φορολογίας με πιθανή απάτη στα μεταχειρισμένα οχήματα.
 
Ο «Πολίτης» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα «Ο κορωνοϊός αλλάζει και τις συνήθειές μας» και γράφει πως η καθημερινότητα προσαρμόζεται στα μέτρα προστασίας και ότι δέκα είναι τώρα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στις ελεύθερες περιοχές και δυο στα κατεχόμενα.. Επίσης ο «Π» γράφει ότι πλέον τα μαθήματα γίνονται διαδικτυακά μετά τα μέτρα στα σχολεία και τα φροντιστήρια. Αλλού αναφέρει ότι συνέρχεται σήμερα η Ολομέλεια της Βουλής και ότι οι προαγωγές στην ΕΦ είναι η αιτία.
 
Κάτω από τον τίτλο «Αναβάθμιση κινδύνου» στεγάζει το κύριό του θέμα «Ο Φιλελεύθερος» που αναφέρει πως είχαμε 10 ασθενείς σε 3 μέρες και ότι σε αυτοπεριορισμό 14 ημερών θα τίθενται όσοι έρχονται από Βρετανία ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καλέσει τους πολίτες απόψε σε περιορισμό κινήσεων. Αλλού αναφέρει ότι κλειδώνει το πακέτο μέτρο στην οικονομία λόγω κορωνοϊού. Ο «Φ» προβάλλει επίσης τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης και γράφει ότι η Βουλή θα αποφασίσει πλέον πως θα ‘κόψει και θα ράψει’.
 
«Προτάσεις ΑΚΕΛ για αντιμετώπιση συνεπειών» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» αναφέροντας πως το ΑΚΕΛ ετοίμασε προτάσεις - εισηγήσεις και ότι το ΥΠΟΙΚ επεξεργάστηκε το δικό του πακέτο για στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων. Αλλού γράφει ότι δημιουργούνται περιφερειακοί χώροι κράτησης αδέσποτων σκύλων. Η «Χ» αναφέρεται ακόμη στη φορολογική απάτη με μεταχειρισμένα οχήματα.
 
Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Αυξάνονται τα κρούσματα, πλήγμα για τις αφίξεις από ΗΒ» και γράφει πως το ΗΒ μπαίνει και πάλι στην κατηγορία 2 με αυτοπεριορισμό όλων των αφίξεων και ότι απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθύνεται στο λαό με διάγγελμα. Αλλού αναφέρει στο κλείσιμο των δύο οδοφραγμάτων από την τ/κ πλευρά. Επίσης προβάλλει τις ανησυχίες των γονιών γιατί τα δημόσια σχολεία δεν είναι έτοιμα για παράδοση online μαθημάτων στους μαθητές.
 
Η εβδομαδιαία «Γνώμη» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Ταχύτατη η εξάπλωση του κορωνοϊού, πελαγωμένη η κυβέρνηση!» γράφει πως ήταν θέμα χρόνου αλλά "σε Προεδρικό-Πινδάρου είχαν άλλες έγνοιες". Αλλού αναφέρεται σε αισχροκέρδεια στα είδη υγιεινής. Επίσης η «Γ» μιλά για ανεύθυνο δογματισμό από την Εκκλησία σε σχέση με τον κορωνοϊό.
 
Το «Κυπριακό Ποντίκι» στεγάζει το κύριό του θέμα κάτω από τον τίτλο «Έντονη ανησυχία στα κατεχόμενα» και αναφέρει ότι είναι τίγκα η Τουρκία στον κορωνοϊό αλλά το κρύβει. Αλλού αναφέρει ότι η Κύπρος κήρυξε τον πόλεμο στον κορωνοϊό και ότι τα παθήματα της Ιταλίας και της Ελλάδας μας έγιναν μαθήματα. Επίσης στις εσωτερικές σελίδες φιλοξενεί και άλλες ειδήσεις για τον κορωνοϊό και τα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέες έρευνες στα Περβόλια - Μέρος όπλου το τεκμήριο που εντοπίστηκε - Δείτε φωτογραφίες

Έριξαν χειροβομβίδα σε αυλή οικίας στη Λάρνακα – Εντός του σπιτιού οι ένοικοι – Ψάχνουν τους δράστες

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



LIVE Μετάδοση από το Προεδρικό: Η Κύπρος γιορτάζει 20 χρόνια από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση

LIVE Μετάδοση από το Προεδρικό: Η Κύπρος γιορτάζει 20 χρόνια από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Συμπληρώνονται σήμερα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top