ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ- ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Τα 7 νέα μέτρα που αποφάσισαν

ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ- ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Τα 7 νέα μέτρα που αποφάσισαν

Νέα μέτρα εξήγγειλαν στα κατεχόμενα για τον κορωνοϊό.


Επτά νέα μέτρα έλαβε το «υπουργικό συμβούλιο» στην τρίτη έκτακτη συνεδρία για το θέμα του κορωνοϊού με τον Κουντρέτ Οζερσάι να καθησυχάζει ότι δεν τίθεται θέμα απαγόρευσης εξόδου από τα σπίτια, όπως γράφτηκε στα ΜΚΔ, αλλά να παροτρύνει τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και τις συναθροίσεις.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, μετά την έκτακτη συνεδρία ο «υπεξ» ανέφερε ότι αποφάσισαν να μην δίδουν άδειες παραμονής/διαμονής τις επόμενες 30 μέρες, ιδιαίτερα σε άτομα άνω των 60 ετών και κάλεσε τον κόσμο εάν δεν είναι απόλυτα αναγκαίο να μην πηγαίνουν στο αρμόδιο «τμήμα» για αιτήσεις τέτοιων αδειών, λέγοντας πως δεν θα υπάρχει πρόστιμο εάν δεν τον κάνουν.

Δεύτερο μέτρο είναι, κατά τον κ. Οζερσάι, η αποστολή από το «υπουργείο τουρισμού» επιστολής την Παρασκευή (13/3) σε όλα τα ξενοδοχεία να μην διοργανώνουν οργανωμένες εκδρομές άνω των 10 ατόμων.

Τρίτον, απαγορεύθηκε τα ταξίδια «δημοσίων» υπαλλήλων στο εξωτερικό και θα απαιτείται άδεια από το υψηλότερο επίπεδο. Εάν δεν είναι απολύτως απαραίτητο, άδειες δεν θα δίδονται, πρόσθεσε ο κ. Οζερσάι.

Μαζί με τα σχολεία, από τα νηπιαγωγεία μέχρι τα «πανεπιστήμια», κλείνει και η «αστυνομική» σχολή, για όσο διάστημα είναι κλειστά τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ανέφερε ο κ. Οζερσάι ανακοινώνοντας ότι θα λειτουργήσει κέντρο εξυπηρέτησης 24/7 από απόψε.

Ανακοίνωσε τέλος ότι θα συνέλθει μια «υπουργική επιτροπή» υπό τον «πρωθυπουργό», Ερσίν Τατάρ για να μελετήσει τις επιπτώσεις στην οικονομία και ποια μέτρα μπορεί να ληφθούν.

Ανέβηκε εκ νέου ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων- Ανακοινώθηκαν άλλα τέσσερα- Οι πρώτες πληροφορίες

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top