ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναστέλλουν προσωρινά τα απεργιακά μέτρα οι εργαζόμενοι στην ΑΗΚ

Αναστέλλουν προσωρινά τα απεργιακά μέτρα οι εργαζόμενοι στην ΑΗΚ

Λόγω του σοβαρού θέματος της πανδημίας του κορωνοϊου οι εργαζόμενοι στην ΑΗΚ αποφάσισαν την αναστολή προσωρινά των απεργιακών μέτρων.

Αναστέλλουν προσωρινά τα απεργιακά μέτρα που είχαν εξαγγείλει για τις 18/3/2020, 26/3/2020 και 27/3/2020 οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων που δραστηριοποιούνται στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ), λαμβάνοντας υπόψη, όπως αναφέρουν, σε κοινή τους ανακοίνωση, την κατάσταση που επικρατεί στον τόπο μας και τις δοκιμασίες που περνά η κυπριακή κοινωνία και την τροπή που λαμβάνει το σοβαρό θέμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Καθιστούν, ωστόσο, σαφές, «ότι η αναστολή των πιο πάνω μέτρων δεν προκύπτει από την προσβλητική και απαράδεκτη, για το σύνολο των εργαζομένων στην ΑΗΚ, ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου η οποία προδίδει την πρόθεση του να εκμεταλλευτεί την κατάσταση για να καλύψει την αδυναμία και την ανικανότητα του να διαχειριστεί και να επιλύσει απλά θέματα».

Τα θέματα αυτά, σύμφωνα με την ανακοίνωση των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, «εμπίπτουν στον θεσμικό ρόλο που η πολιτεία ανέθεσε στο ΔΣ της ΑΗΚ, να πάρει ορθές και έγκαιρες αποφάσεις, οι οποίες θα αποτρέψουν την κατάρρευση του Οργανισμού, θα διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του και κατ’ επέκταση να διατηρήσουν την εργασιακή ειρήνη».

Δυστυχώς, αναφέρουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, «για ακόμη μια φορά διαπιστώνουμε ότι, το Διοικητικό Συμβούλιο και ιδιαίτερα ο Πρόεδρός του, προσποιείται ότι δεν αντιλαμβάνεται τους λόγους που ωθούν τους εργαζομένους σε τέτοιες ενέργειες».

«Ακραία κοινωνική πρόκληση για μας είναι η εκμετάλλευση της απειλής της πανδημίας στον τόπο μας, για να κατηγορήσουν τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην ΑΗΚ ως ανεύθυνους, προσπαθώντας μάλιστα με ένα ανέντιμο τρόπο να θέσουν τους εργαζομένους ως αποκομμένους από τις αποφάσεις που οι ίδιοι μας εξουσιοδότησαν να εφαρμόσουμε», συνεχίζουν.

Αναφέρουν, επίσης, ότι «διαχρονικά έχουν επιδείξει και αποδείξει την υπευθυνότητα και σοβαρότητα τους έναντι του δημόσιου συμφέροντος και δεν δέχονται μαθήματα από αυτούς που εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία εκτέλεσης του θεσμικού τους ρόλου καλύπτονται πίσω από την κρίση».

Οι αυνδικαλιστικές οργανώσεις των υπαλλήλων της ΑΗΚ, δηλώνουν σίγουρες, ότι «η πανδημία που μαστίζει τον τόπο μας, θα αντιμετωπιστεί από την πολιτεία, αφού η εξάλειψη της δεν εξαρτάται από αποφάσεις του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ και τότε αμφότεροι θα αντιμετωπίσουν την οργή της ολότητας των εργαζομένων, γιατί οι συνθήκες θα το επιτρέψουν και όχι γιατί μας το υπόδειξαν αυτοί».

Την κοινή ανακοίνωση υπογράφουν οι : Ελεύθερη Παγκύπρια Οργάνωση Προσωπικού Αρχής Ηλεκτρισμού (ΕΠΟΠΑΗ), Συντεχνία Ημικρατικών Δημοτικών & Κοινοτικών Εργατοϋπαλλήλων Κύπρου (ΣΗΔΗΚΕΚ), Συντεχνία Επιστημονικού Προσωπικού Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΣΕΠΑΗΚ), Συντεχνία Υπαλλήλων Βάρδιας Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΣΥΒΑΗΚ).

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top