ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Έκτακτη σύσκεψη μεταξύ Υπουργού Παιδείας και εκπαιδευτικών οργανώσεων

Έκτακτη σύσκεψη μεταξύ Υπουργού Παιδείας και εκπαιδευτικών οργανώσεων

Έκτακτη σύσκεψη θα έχει σήμερα Σάββατο(14/03) ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου, με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, τις οποίες θα ενημερώσει σε σχέση με τα μέτρα που αποφασίστηκαν σε ό,τι αφορά την λειτουργία των σχολείων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η σύσκεψη θα γίνει στις 12.00, στο Υπουργείο Παιδείας.

Χθες, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την αναστολή της φοίτησης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και όχι η γενικότερη λειτουργία των σχολείων.

Σε συνέχεια του διαγγέλματος του Προέδρου της Δημοκρατίας και λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που διαμορφώνεται με την εκδήλωση της επιδημίας της νόσου του κορωνοϊού COVID-19 και την ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας, το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι η αναστολή της φοίτησης μαθητών/τριών και σπουδαστών/στριών σε σχολεία και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα ή κέντρα παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών, παρατάθηκε μέχρι και την Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020.

Η αναστολή ισχύει για όλα τα εκπαιδευτήρια και άλλους οργανισμούς, όπως είχε αρχικά γνωστοποιηθεί σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου, προστίθεται.

«Διευκρινίζεται ότι αναστέλλεται η φοίτηση των μαθητών/τριών και σπουδαστών/στριών, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και όχι η γενικότερη λειτουργία των σχολείων. Επομένως, το εκπαιδευτικό, διοικητικό και άλλο προσωπικό των σχολείων θα προσέρχεται κανονικά στην εργασία του» λέει η ανακοίνωση.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top