Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης: Επικροτεί την προσπάθεια του Υπουργείου για εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης: Επικροτεί την προσπάθεια του Υπουργείου για εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης με ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή δηλώνει ότι επικροτεί την προσπάθεια που καταβάλλεται από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας να προχωρήσει στην εφαρμογή σύγχρονων μορφών εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ώστε να συνεχίσουν τα παιδιά να εκπαιδεύονται και ταυτόχρονα να περιορίζονται στο σπίτι.

Αναφερόμενη στην κοινή σύσκεψη της 14ης Μαρτίου, με τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, η Συνομοσπονδία Γονέων προσθέτει ότι «ακούσαμε με προσοχή τις θέσεις και τις προθέσεις του Υπουργείου όσον αφορά στη διαχείριση του χρόνου που εφαρμόζεται η αναστολή της φοίτησης των μαθητών και η θέση μας, όσον αφορά στους τελειόφοιτους, είναι ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα πρέπει να αποτελείται μόνο από εμπεδωτικό και επαναληπτικό υλικό πάνω στην ήδη διδαχθείσα ύλη».

Η Συνομοσπονδία Γονέων αναφέρει, περαιτέρω, ότι θεωρεί πως η ύλη του Οδηγού Εξετάσεων θα πρέπει να περιοριστεί και να παγώσει στην ημερομηνία που διέκοψαν τη λειτουργία τους τα σχολεία της Λευκωσίας και ότι η εξεταστέα ύλη αυτή πρέπει να είναι η ύλη που καλύφθηκε από τον κάθε εκπαιδευτικό στο κάθε εξεταζόμενο μάθημα.

Η Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης δηλώνει ότι τίθεται στη διάθεση του Υπουργείου για να στηρίξει την όλη προσπάθεια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μέσω των οργανισμών με τους οποίους έχει συνεργασία και να συμβάλει στην προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών σε μαθητές που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Τέλος, η Συνομοσπονδία συγχαίρει την πλειοψηφία των παιδιών που υπακούοντας στις οδηγίες των γονιών και των αρμοδίων, έχουν περιοριστεί στα σπίτια τους.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE