ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Διοίκηση των ΒΒ να εφαρμόσει την ίδια πολιτική και μέρα που εξήγγειλε η Κυπριακή Κυβέρνηση, ζήτησε το ΥΠΕΞ

Η Διοίκηση των ΒΒ να εφαρμόσει την ίδια πολιτική και μέρα που εξήγγειλε η Κυπριακή Κυβέρνηση, ζήτησε το ΥΠΕΞ

Η Κυπριακή Δημοκρατία αναμένει ότι η Διοίκηση των Βρετανικών Βάσεων θα εφαρμόσει την ίδια πολιτική και μέτρα που εξήγγειλε η κυπριακή Κυβέρνηση, τηρώντας πιστά τα πρωτόκολλα που έχει θέσει σε ισχύ το Υπουργείο Υγείας, για όλο το προσωπικό των Βρετανικών Βάσεων και όλους όσοι κατοικούν στις Βρετανικές Βάσεις.

Παράλληλα ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής διαβεβαίωσε ότι οι Βάσεις ακολουθούν και τα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση σε σχέση με τις αφίξεις στο αεροδρόμιο Ακρωτηρίου.

 Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει ότι ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Τάσος Τζιωνής, είχε σήμερα το πρωί συνάντηση με τον Ύπατο Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο,  Stephen Lillie, με σκοπό τη συζήτηση των μέτρων που λαμβάνονται στις Βρετανικές Βάσεις για αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού, υπό το φως των αποφάσεων που έλαβε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο.

Τονίστηκε, σημειώνει, «στον Βρετανό Ύπατο Αρμοστή πως η Κυπριακή Δημοκρατία αναμένει ότι η Διοίκηση των Βρετανικών Βάσεων θα εφαρμόσει την ίδια πολιτική και μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση, τηρώντας πιστά τα πρωτόκολλα που έχει θέσει σε ισχύ το Υπουργείο Υγείας, για όλο το προσωπικό των Βρετανικών Βάσεων και όλους όσοι κατοικούν στις Βρετανικές Βάσεις. Υπογραμμίστηκε ότι το ίδιο πρέπει να ισχύει και για το προσωπικό που αφικνείται στο αεροδρόμιο Ακρωτηρίου».

Σε σχέση με τα δύο επιβεβαιωμένα από το Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας κρούσματα κορωνοϊού σε μέλη των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων, επιβεβαιώθηκε εκ μέρους της Βρετανικής πλευράς ότι ακολουθήθηκαν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από το Υπουργείο Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τα δύο πρόσωπα τέθηκαν αμέσως μετά την άφιξή τους στην Κύπρο και παραμένουν υπό κατ’ οίκον περιορισμό στις Βάσεις. Δόθηκαν επίσης διαβεβαιώσεις από τον Βρετανό Ύπατο Αρμοστή ότι οι Βάσεις ακολουθούν και τα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση σε σχέση με τις αφίξεις στο αεροδρόμιο Ακρωτηρίου οι οποίες επιτρέπονται από τη Συνθήκη Εγκαθίδρυσης.
 
Η συζήτηση του προβλήματος είναι συνεχής με στόχο την πλήρη και αποτελεσματική συνεργασία των αρμόδιων αρχών της Δημοκρατίας και των Βάσεων προς αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊου, αναφέρει το ΥΠΕΞ.
 
 Διαβεβαιώνει ότι η Κυβέρνηση στηρίζει πλήρως και βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών της Δημοκρατίας οι οποίοι κατοικούν ή/και απασχολούνται εντός των ορίων των Βάσεων και εργάζεται αδιάλειπτα σε συνεργασία με τη Βρετανική πλευρά για διασφάλιση της υγείας τους και την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.  

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top