ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΒΕΡΩΦ: Αυστηρό μήνυμα προς τράπεζες - ’Είναι η ώρα να δέιξουν την ελάχιστη κοινωνική ευαισθησία τους’ -VIDEO

ΑΒΕΡΩΦ: Αυστηρό μήνυμα προς τράπεζες - ’Είναι η ώρα να δέιξουν την ελάχιστη κοινωνική ευαισθησία τους’ -VIDEO

Εκτός βουλής συνεχίζεται το παρασκήνιο και η ένταση της χθεσινής ψήφισης του νομοσχεδίου για την αναστολή των δόσεων σε τράπεζες.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Κυριακή (30/03) εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για την αναστολή των δόσεων για 9 μήνες προς τις τράπεζες. Παράλληλα, αναβλήθηκε η συζήτηση του νομοσχεδίου για την παραχώρηση κρατικών εγγυήσεων ύψους 2 δις. στις τράπεζες 

Με τον Νόμο που ψηφίστηκε, εξουσιοδοτείται το Υπουργικό Συμβούλιο να λαμβάνει αποφάσεις για τη λήψη έκτακτων μέτρων από χρηματοοικονομικούς οργανισμούς και από αρμόδιες εποπτικές αρχές, εφόσον σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα η λήψη τέτοιων μέτρων συμβάλλει στη διαφύλαξη της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της Δημοκρατίας.

Με βάση το νόμο και ανεξάρτητα από τις διατάξεις οποιουδήποτε άλλου νόμου, το Υπουργικό Συμβούλιο δύναται να αποφασίζει για τη λήψη μέτρων αναστολής ή να εξουσιοδοτεί τις αρμόδιες εποπτικές αρχές να αποφασίζουν για την αναστολή αποπληρωμής δόσεων, περιλαμβανομένων και τόκων για παραχωρηθείσες πιστωτικές διευκολύνσεις, προς χρηματοοικονομικούς οργανισμούς για καθορισμένες κατηγορίες δανειοληπτών.

Επί τούτου, μετά από τα πολλά ‘κατηγορώ’ από την πλειονότητα των αντιπολιτευτόμενων κομμάτων, ο Αβέρωφ Νεοφύτου προέβη σε δηλώσεις, προασπιζόμενος την απόφαση του κόμματός του και της κυβέρνησης. Έτσι, στέλνει μήνυμα προς τις τράπεζες λέγοντας ότι ’αναμένουμε και απαιτούμε από το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα που στηρίχτηκε με ’αίμα‘ και θυσίες από τον Κυπριακό λαό, με κουρεμένους καταθέτες αλλά και στήριξη από το Κυπριακό κράτος να κάνουν τα αυτονότητα‘.

Δείτε στο βίντεο τα μηνύματα που στέλνει:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top