ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ενεργοποιούνται οι διαδικασίες για διάθεση φαρμάκων που προτείνει η επιστημονική επιτροπή

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ενεργοποιούνται οι διαδικασίες για διάθεση φαρμάκων που προτείνει η επιστημονική επιτροπή

Την απόφαση της Επιτροπής Φαρμάκων να ενεργοποιήσει τις διαδικασίες για τη διάθεση ικανοποιητικών ποσοτήτων φαρμάκων που προτείνει η συμβουλευτική επιτροπή των επιστημόνων για τον κορωνοϊό.

Την πιο πάνω ανακοίνωση έκανε  ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, σημειώνοντας παράλληλα ότι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σε λίγο.

Αναφερόμενος στο θέμα των φαρμάκων ο κ. Ιωάννου ξεκαθάρισε ότι «στο παρόν στάδιο δεν υπάρχει εγκεκριμένη θεραπεία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού».

Ενημέρωσε ωστόσο ότι «για το θέμα των φαρμάκων που χρησιμοποιούνται στα νοσηλευτήρια του δημόσιου τομέα, η Επιτροπή Φαρμάκων, που είναι το αρμόδιο θεσμικό σώμα για την έγκριση πρωτοκόλλων φαρμάκων αποφάσισε να ενεργοποιήσει τις διαδικασίες για τη διάθεση ικανοποιητικών ποσοτήτων των φαρμάκων που προτείνει η συμβουλευτική επιτροπή των επιστημόνων για τον κορωνοϊό».

Τα φάρμακα αυτά, είπε, «τα οποία ήδη χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση άλλων χρόνιων παθήσεων, υπάρχουν σε επαρκείς ποσότητες».

Λεπτομέρειες για τα φαρμακεία στα οποία θα υπάρχουν τα εν λόγω φάρμακα θα ανακοινωθούν σε λίγο, πρόσθεσε.

Εξέφρασε επίσης «την ευαρέσκειά μου για τη συγκινητική κινητοποίηση που παρατηρείται από τις συνεχείς εκκλήσεις εταιρειών, οργανισμών και ατόμων για προσφορά χρημάτων ή για δωρεά εξοπλισμού, αναλωσίμων και φαρμάκων».

«Τους ευχαριστούμε όλους από τα βάθη της ψυχής μας. Είναι κάτι που μας τιμά ως λαό και ως κοινωνία και μας επιτρέπει να ελπίζουμε ότι θα κερδίσουμε και αυτή τη μεγάλη μάχη», τόνισε.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Την ετοιμότητά του για να παρακαθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ακόμα και αύριο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στην 46η αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Μόρφου στον Αστρομερίτη, το βράδυ του Σαββάτου. Τόνισε, δε, ότι δεν πρόκειται να διολισθήσει σε ενέργειες για τη δημιουργία πρόσκαιρης κινητικότητας, ενώ ξεκαθάρισε ότι προτίθεται να κάνει υποχωρήσεις μόνο σε κάποια σημεία που υπηρετούν τον στόχο μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE