ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: ‘Πολύ περισσότερα τα λεφτά που θα πληρώσει ο κόσμος από όσα είπε ο Υπουργός‘ - ‘Γιατί να τους κάνουν το χατίρι τώρα οι τράπεζες;’

ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: ‘Πολύ περισσότερα τα λεφτά που θα πληρώσει ο κόσμος από όσα είπε ο Υπουργός‘ - ‘Γιατί να τους κάνουν το χατίρι τώρα οι τράπεζες;’

Συνεχίζονται και σήμερα Τρίτη (31/03) οι αψιμαχίες μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, σε σχέση με την πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου για την αναστολή των δόσεων σε τράπεζες για 9 μήνες.

Ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ, κ. Άντρος Κυπριανού, μίλησε σήμερα Τρίτη (30/03) το πρωί στην εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος του ΡΙΚ, φανερά ενοχλημένος από τις ενέργειες της κυβέρνησης σε σχέση με το ζήτημα. Όπως δήλωσε, ‘ο κόσμος δεν θα πληρώσει τα ίδια, θα πληρώσει περισσότερα’, μιλώντας για το θέμα που προκύπτει με τον ανατοκισμό των δανείων.

Διερωτήθηκε επίσης, ‘γιατί βγαίνει τώρα ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και λέει ότι απαιτεί από τις τράπεζες να μην προσθέσουν τους τόκους; Φώναζαν 3 βδομάδες και δεν είχαν ανταπόκριση, γιατί τώρα να του κάνουν το χατίρι οι τράπεζες;’

‘Αν το πράξουν τελικά οι τράπεζες, θα φανεί ότι μας κοροϊδευαν ότι δεν το επέτρεπε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα’, πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας τον συλλογισμό του ο κ. Κυπριανού αναφέρθηκε στο επιχείρημα της κυβέρνησης που θέλει την εν λόγω σύμβαση χωρίς ανατοκισμούς, μεταξύ Τράπεζας και δανειολήπτη, αντισυνταγματική. ‘Όταν το 2013 παρενέβη ολόκληρο το Ευρωσύστημα και κούρεψε καταθέσεις τι ήταν;’, κατέληξε.

Μάλιστα, δήλωσε εκ νέου ότι όλα τα κόμματα έδωσαν την ευχέρεια στην κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την κρίση αδιαφορώντας αν ήταν αντισυνταγματικά πολλά μέτρα. Πολλοί δικηγόροι κατήγγειλαν διάφορα μέτρα ασφαλείας ως αντισυνταγματικά. ‘Τώρα ενδεχομένως να παραβιαστεί το σύνταγμα, μας λένε. Για όλα τα υπόλοιπα γιατί παραβιάστηκε; διερωτήθηκε ξανά ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ.

Τέλος, επιβεβαίωσε ότι το πρόβλημα προκύπτει στον ανατοκισμό. Όπως είπε, η επιμήκυνση δεν είναι πρόβλημα αφού θα γίνει. Εντούτοις, σύμφωνα με τους ειδικούς του ΑΚΕΛ, τα λεφτά θα είναι πολύ περισσότερα και όχι όσα δήλωσε ο Υπουργός, της τάξης δηλαδή των 50-60 ευρώ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top