ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Όλοι οι αριθμοί, τα στοιχεία και οι συγκρίσεις με άλλες χώρες - Αγγίζει περισσότερο τους άνδρες -ΠΙΝΑΚΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Όλοι οι αριθμοί, τα στοιχεία και οι συγκρίσεις με άλλες χώρες - Αγγίζει περισσότερο τους άνδρες -ΠΙΝΑΚΕΣ

Δόθηκαν στην δημοσιότητα τα δεδομένα της εθνικής αναφοράς για τον κορωνοϊό, μετά και την επεξήγηση που υπήρξε από ειδικούς κατά την διάρκεια της σημερινής (Πέμπτη 02/04) συνέντευξης τύπου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, οι αναλύσεις βασίζονται σε εργαστηριακά επιβεβαιωμένες περιπτώσεις που κοινοποιούνται στη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας.

Το στατιστικό δέιγμα αφορά την ημερομηνία μέχρι και την 31η Μαρτίου 2020.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι την 31η Μαρτίου 2020, έχουν αναφερθεί στην Κυπριακή Δημοκρατία 267 περιπτώσεις COVID-19 και 8 θάνατοι οι οποίοι σχετίζονται με τη νόσο (θνητότητα: 3,0%).

Μεταξύ αυτών των περιπτώσεων, το 25% είναι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας (67 άτομα).

Όπως φαίνεται, ο ιός αγγίζει περισσότερο τους άνδρες. Η μέση ηλικία των περιπτώσεων COVID-19 είναι τα 48,5 έτη και το 53% αφορά άνδρες.

Υπάρχουν εστίες διάδοσης σε συγκεκριμένες περιοχές πολύ περισσότερο από άλλες. Όπως αναφέρεται, οι περιπτώσεις εγχώριας μετάδοσης ήταν 183 (69%), εκ των οποίων 37 (20%) είχαν σχέση με το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου και 32 (17,5%) καταγράφηκαν στον Δήμο Αραδίππου.

Συνολικά 30% (81 άτομα) των περιπτώσεων COVID-19 έλαβαν νοσοκομειακή φροντίδα, εκ των οποίων 29 (36%) έχουν ήδη πάρει εξιτήριο.

Η μέση ηλικία όλων των νοσηλευόμενων ασθενών είναι τα 62 έτη, με το 72% να αφορά άνδρες.

Εννέα άτομα (11% των νοσηλευόμενων) βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Μέχρι την 31η Μαρτίου 2020, έχουν συνολικά πραγματοποιηθεί 7.397 διαγνωστικές εξετάσεις.

Μεταξύ όλων των περιπτώσεων, 77 (29%) είχαν τόπο διαμονής στην επαρχία Λευκωσίας, 75 (28%) στην επαρχία Λάρνακας, 61 (23%) στην επαρχία Πάφου, 30 (11%) στην επαρχία Λεμεσού, 16 (6%) στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, 4 (2%) στις Βρετανικές Βάσεις και ένα περιστατικό αναφέρθηκε σε έναν ταξιδιώτη από τη Γερμανία. Για 3 περιστατικά, η επαρχία διαμονής δεν ήταν διαθέσιμη.

Δείτα τα γραφήματα:

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top