ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ: ‘Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λέει tests tests tests. Αλλά πού είναι τα tests;’ - Θα αυξηθούν όμως στην Κύπρο

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ: ‘Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λέει tests tests tests. Αλλά πού είναι τα tests;’ - Θα αυξηθούν όμως στην Κύπρο

Στο Δελτίο Ειδήσεων του Άλφα φιλοξενήθηκε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, μιλώντας για ό,τι καινούργιο υπάρχει σε σχέση με τον κορωνοϊό στο νησί μας.

Αρχικά δήλωσε ότι η Κύπρος ήταν 2η σε αναλογία πληθυσμού στην διενέργεια εξετάσεων για ανίχνευση του κορωνοϊού. ‘Πιθανόν πλέον να είμαστε και πρώτοι αυτή τη στιγμή’ δήλωσε.

Ακολούθως, είπε ότι η αύξηση είναι αναμενόμενη, ειδικά όταν γίνονται πολλές εξετάσεις μέσω της ιχνηλάτησης. Εντούτοις, φανερά ενοχλημένος είπε ότι ‘ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας λέει tests tests tests. Αλλά πού έιναι τα tests;‘

Δήλωσε όμως ότι αναμένεται να αυξηθεί και άλλο η διενέργεια εξετάσεων, ειδικότερα σε Πάφο και Αραδίππου που εντοπίζονται σημαντικές εστίες μόλυνσης. Ήδη έχει δρομολογηθεί ένας μεγάλος αριθμός και εάν χρειαστεί θα υπάρξουν και άλλοι έλεγχοι.

Τέλος, δήλωσε ότι συμμερίζεται αρκετά από τα προβλήματα που εντοπίζει και μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου. Σε σχέση με τον μεγάλο αριθμό που υπάρχει σε κρούσματα που προέκυψε μέσω των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων δήλωσε πως ‘ανά το παγκόσμιο το 10-12% των κρουσμάτων αφορούν Επαγγελματίες Υγείας. Στην Κύπρο είναι το διπλάσιο λόγω και του ασθενή στην Πάφο’ κατέληξε.

Παράλληλα, είπε ότι ‘το στατιστικό δείγμα της Κύπρου είναι πολύ μικρό’, εννοώντας ότι δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top