ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Δωρεά χλωροκίνης για Ελλάδα και Κύπρο από Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Δωρεά χλωροκίνης για Ελλάδα και Κύπρο από Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία

Δωρεάν διάθεση 60.000 δόσεων του φαρμάκου Unikinon στην Κύπρο, αποφάσισε η Uni-pharma SA.

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία Uni-pharma SA αποφάσισε τη δωρεάν διάθεση συγκεκριμένων δόσεων του φαρμάκου Unikinon (χλωροκίνη) στο ελληνικό και το κυπριακό κράτος, κατόπιν της έγκρισης του συγκεκριμένου φαρμάκου από τον ΕΟΦ.

Ειδικότερα, από αύριο η Uni-pharma SA ξεκινά τη διάθεση του φαρμάκου σε όλα τα νοσοκομεία αναφοράς του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού (SARS COIVID-19), στο πλαίσιο της απόφασής της να παράσχει δωρεάν 24 εκατομμύρια δόσεις στο ελληνικό κράτος. Στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης, η φαρμακευτική εταιρεία θα διαθέσει δωρεάν και στην Κυπριακή Δημοκρατία 60.000 δόσεις του Unikinon.

Σε ανακοίνωσή της η Uni-pharma SA δηλώνει ότι «ουδέποτε έλαβε οικονομική στήριξη από το κράτος και ότι η αγορά των 5 τόνων της δραστικής ύλης ήταν μία προσωπική πρωτοβουλία, απόφαση και κάλυψη του κόστους. Η αγορά της πρώτης ύλης, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Μαρτίου 2020».

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Χριστοδουλίδης ευχαριστεί Τραμπ και Αλ Σίσι – «Αναγνώριση του ρόλου της Κύπρου στη Μέση Ανατολή»

Ο Χριστοδουλίδης ευχαριστεί Τραμπ και Αλ Σίσι – «Αναγνώριση του ρόλου της Κύπρου στη Μέση Ανατολή»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης εξέφρασε δημόσια τις ευχαριστίες του προς τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι για την πρόσκληση να παραστεί στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Αίγυπτο, για τη Γάζα.

BEST OF TOTHEMAONLINE