ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Δωρεά χλωροκίνης για Ελλάδα και Κύπρο από Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Δωρεά χλωροκίνης για Ελλάδα και Κύπρο από Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία

Δωρεάν διάθεση 60.000 δόσεων του φαρμάκου Unikinon στην Κύπρο, αποφάσισε η Uni-pharma SA.

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία Uni-pharma SA αποφάσισε τη δωρεάν διάθεση συγκεκριμένων δόσεων του φαρμάκου Unikinon (χλωροκίνη) στο ελληνικό και το κυπριακό κράτος, κατόπιν της έγκρισης του συγκεκριμένου φαρμάκου από τον ΕΟΦ.

Ειδικότερα, από αύριο η Uni-pharma SA ξεκινά τη διάθεση του φαρμάκου σε όλα τα νοσοκομεία αναφοράς του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού (SARS COIVID-19), στο πλαίσιο της απόφασής της να παράσχει δωρεάν 24 εκατομμύρια δόσεις στο ελληνικό κράτος. Στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης, η φαρμακευτική εταιρεία θα διαθέσει δωρεάν και στην Κυπριακή Δημοκρατία 60.000 δόσεις του Unikinon.

Σε ανακοίνωσή της η Uni-pharma SA δηλώνει ότι «ουδέποτε έλαβε οικονομική στήριξη από το κράτος και ότι η αγορά των 5 τόνων της δραστικής ύλης ήταν μία προσωπική πρωτοβουλία, απόφαση και κάλυψη του κόστους. Η αγορά της πρώτης ύλης, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Μαρτίου 2020».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top