ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Απο Δευτέρα οι πρώτες πληρωμές επιδόματος των 750 ευρώ σε Κύπριους φοιτητές - Σταδιακά ο έλεγχος

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Απο Δευτέρα οι πρώτες πληρωμές επιδόματος των 750 ευρώ σε Κύπριους φοιτητές - Σταδιακά ο έλεγχος

Απο τη Δευτέρα (6/4) θα ξεκινήσει η χορήγηση των πρώτων πληρωμών για επιδόματα σε φοιτητές που παρέμειναν στο εξωτερικό μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊου.

Σύμφωνα με την Διευθύντρια Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης του ΥΠΠ, Τέρψα Κωνσταντινίδου,σε δηλώσεις της στο τρίτο του ΡΙΚ, ξεκίνησαν ήδη οι έλεγχοι των αιτήσεων φοιτητών που κατατέθηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής, στην Υπηρεσία Φοιτητικής Μέριμνας, για  παροχή του επιδόματος ύψους €750 για κάλυψη εξόδων Κύπριων φοιτητών που φοιτούν σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του εξωτερικού και δεν θα επιστρέψουν στην Κύπρο για την περίοδο των διακοπών του Πάσχα.

Να θυμίσουμε ότι η παροχή του επιδόματος ήταν Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία πάρθηκε μεταξύ άλλων μέτρων για περιορισμό της εξάπλωσης της ασθένειας του κορωνοϊού COVID-19.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι απο Δευτέρα θα αρχίσουν οι πρώτες πληρωμές και θα συνεχίσει η καταβολή σταδιακά καθώς ακόμα εξετάζονται αιτήσεις.

Οπως ανέφερε η κ.Κωνσταντινίδου , ο αριθμός των αιτήσεων μέχρι στιγμής που καλείται το Υπουργείο να εξετάσει είναι 13,626 ενώ η πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή για κατάθεση αιτήσεων απο φοιτητές που παρέμειναν στο εξωτερικό.

Απο την άλλη σημείωσε ότι υπάρχει ταμείο για 20.000 περίπου φοιτητές όπου υπολογίζεται πιθανόν να μην επέστρεψαν στην Κύπρο.

Σε ερώτηση αν θα υπάρχουν και απορρίψεις σε αιτήσεις , η κ.Κωνσταντινίδου απάντησε ότι υπάρχουν αιτήσεις με ερωτηματικά όπως για παράδειγμα με λάθος ταυτότητα ή να μην φαίνονται καλά τα έγγραφα που έχουν αποστείλει. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα γίνεται επαφή με τον αιτητή ώστε να διευκρινιστούν τα στοιχεία και να αποσταλθούν ξανά, ώστε να συνεχίσει ο έλεγχος για αποδοχή και πληρωμή του επιδόματος των 750 ευρώ για όσους Κύπριους φοιτητές παρέμειναν στο εξωτερικό, ως μέτρο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top