ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΛΕΝΗ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ: ‘Μόνο και μόνο η υποψία σε τέτοια θέση έπρεπε να οδηγήσει σε εξέταση’ - ‘Ας σοβαρευτούμε επιτέλους σ’ αυτό τον τόπο’

ΕΛΕΝΗ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ: ‘Μόνο και μόνο η υποψία σε τέτοια θέση έπρεπε να οδηγήσει σε εξέταση’ - ‘Ας σοβαρευτούμε επιτέλους σ’ αυτό τον τόπο’

Σε δηλώσεις προέβη η πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη και μέλος των ‘Γιατρών του Κόσμου‘, κ. Ελένη Θεοχάρους στην εκπομπή του Ομέγα ‘Ενημέρωση Τώρα’.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελένη Θεοχάρους έχει συμμετέχει σε πάμπολλες αποστολές ανά τον κόσμο, με εμπειρία σε πανδημίες και συνθήκες ακραίων υγειονομικών κρίσεων.

Η κ. Θεοχάρους, μεταξώ άλλων, δήλωσε ότι από την αρχή της κρίσης είχε επισημάνει ότι πρέπει να χρησιμοποιηθούν ειδικοί χώροι που θα λειτουργούν ως μονάδες αποκλειστικά για ασθενείς με κορωνοϊό. Μάλιστα, πρότεινε και ειδικούς χώρους στο Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο, οι οποίοι στην παρούσα φάση είναι αναξιοποίητοι.

Επίσης, είπε ότι κακώς χρησιμοποιούνται όλα τα Δημόσια Νοσηλευτήρια και πολλά Ιδιωτικά για να φιλοξενούν περιπτώσεις νοσούντων με τον ιό COVID-19. Με αυτό τον τρόπο αφοπλίζονται πολλοί επαγγελματίες υγείας και ολόκληρα νοσηλευτήρια, όπως και έγινε, κατέληξε.

Σε σχέση με τον περιστατικό στο Μακάρειο Νοσοκομείο και την Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, δήλωσε ότι ‘μόνο και μόνο η υποψία για ύποπτο κρούσμα σε τέτοια θέση σε Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας, έπρεπε να οδηγήσει σε εξέταση’. Τόνισε δε ότι την ίδια στιγμή γίνονται 2 και 3 δείγματα σε ασθενείς μόνο με υπόνοια επαφής.

‘Ας σοβαρευτούμε επιτέλους σ’ αυτόν τον τόπο‘, κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top