EUROGROUP: Μαραθώνιες συζητήσεις, ίσως και μέχρι το πρωί αναμένει ο Υπουργός Οικονομικών της Μάλτας

EUROGROUP: Μαραθώνιες συζητήσεις, ίσως και μέχρι το πρωί αναμένει ο Υπουργός Οικονομικών της Μάλτας

Για "μαραθώνιες συζητήσεις" στην τηλεδιάσκεψη του eurogroup, οι οποίες "ενδεχομένως να τραβήξουν καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας", έκανε λόγο ο Υπουργός Οικονομικών της Μάλτας Έντουαρντ Σικλούνα.


O Yπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι οι συζητήσεις απαιτούνται για να αποφασιστεί "ένα έκτακτο ευρωπαϊκό οικονομικό πλάνο με τέσσερα σκέλη για τη στήριξη των Ευρωπαίων εργαζόμενων και των επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID19, αλλά και να στρωθεί ο δρόμος για την βιώσιμη ανάκαμψη".

Πηγή του περιβάλλοντος Σεντένο σχολίασε ότι ναι μεν είναι τεχνικά να φτάσουν ως το πρωί οι συζητήσεις, αλλά αυτή τη στιγμή, αυτό δεν αποτελεί το κεντρικό σενάριο εργασίας". Σημειώνεται ότι η τηλεδιάσκεψη έχει διακοπεί στις 19:00 και είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει εκ νέου στις 20:00. Ωστόσο η διακοπή προς το παρόν παρατείνεται για μια ακόμα ώρα ως τις 21:00 Βρυξελλών. Αυτή τη στιγμή διεξάγονται διμερείς επαφές, σημειώνει η ίδια πηγή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σχεδόν €1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Κύπρο, δεν αφήσαμε να χαθεί χρόνος»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σχεδόν €1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Κύπρο, δεν αφήσαμε να χαθεί χρόνος»

Στο 97,3% αναμένεται να φθάσει η απορρόφηση των πόρων που αναλογούν στην Κύπρο από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με τις συνολικές εισπράξεις να υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν σε περίπου €992 εκατ. μετά και την τελική εκταμίευση που αναμένεται τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE