ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βότσης: Δεν θα θέσει προς συζήτηση στην Επιτροπή το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για 2 δισ. εγγυήσεις

Βότσης:  Δεν θα θέσει προς συζήτηση στην Επιτροπή το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για 2 δισ. εγγυήσεις

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Άγγελος Βότσης δήλωσε ότι δεν πρόκειται να θέσει ενώπιον της Επιτροπής προς συζήτηση των υφιστάμενο κείμενο του νομοσχεδίου για τις κυβερνητικές εγγυήσεις.


Απαντώντας το απόγευμα της Παρασκευής σε σχετική ερώτηση, διευκρίνισε ότι δεν θα θέσει προς συζήτηση στην Επιτροπή το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για 2 δισ. εγγυήσεις, εκτός αν η Κυβέρνηση καταθέσει τροποποιημένο κείμενο νομοσχεδίου.

Διευκρίνισε πως για να συζητηθεί το υφιστάμενο κείμενο νομοσχεδίου θα πρέπει είτε να ζητηθεί από όλα τα μέλη της Επιτροπής, είτε τουλάχιστον από την πλειοψηφία τους.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα στις 17.00 έχει ορισθεί τηλεδιάσκεψη για ενημέρωση της Επιτροπής για την πορεία υλοποίησης του Σχεδίου Εστία, ενημέρωση της Επιτροπής για την πρόσφατη έκδοση Ευρωπαϊκών Κυβερνητικών Ομολόγων για σκοπούς ενίσχυσης της ρευστότητας προς αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας, όπως και για τις πρόσφατες αποφάσεις του Eurogroup για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας στην οικονομία της ευρωζώνης.

Επίσης, θα εξετάσει το αίτημα του Υπουργείου Οικονομικών για αποδεσμεύσεις Κονδυλίων και θα τοποθετηθεί επί του νομοσχεδίου για τη ανανέωση και συνέχιση, για την περίοδο 2020-2029, του ισχύοντος φορολογικού καθεστώτος στην κυπριακή ναυτιλία, δηλαδή του συστήματος φορολόγησης με ετήσιο φόρο χωρητικότητας.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top