ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΓ ΑΚΕΛ: Τιμούμε τους Μισιαούλη-Καβάζογλου και σηκώνουμε ψηλά τη σημαία της ενότητας για αποστρατικοποιημένη Κύπρο

ΓΓ ΑΚΕΛ: Τιμούμε τους Μισιαούλη-Καβάζογλου και σηκώνουμε ψηλά τη σημαία της ενότητας για αποστρατικοποιημένη Κύπρο

Τιμούμε τους ηρωομάρτυρρες Κώστα Μισιαούλη και Ντερβίς Αλί Καβάζογλου και σηκώνουμε πιο ψηλά τη σημαία της ενότητας για αποστρατικοποιημένη Κύπρο, αναφέρει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού σε γραπτή δήλωση με αφορμή τη επέτειο της δολοφονίας τους.

Στη γραπτή δήλωση αναφέρεται ότι λόγω των περιοριστικών μέτρων οι εκδηλώσεις τιμής για τη θυσία των Καβάζογλου- Μισιαούλη δεν πραγματοποιήθηκαν και oλιγομελής αντιπροσωπεία της ηγεσίας του ΑΚΕΛ κατέθεσε στεφάνια στα μνήματα των ηρωομαρτύρων.
Η αντιπροσωπεία κατέθεσε επίσης στεφάνι στον τάφο του Εζεκία Παπαϊωάννου ,του οποίου η επέτειος θανάτου του ήταν χθες 10 Απριλίου.
 
Ο Αντρος Κυπριανού στη δήλωσή του αναφέρει πως οι Μισιαούλης και Καβάζογλου ήταν ηρωομάρτυρες της αδελφοσύνης του λαού μας και τιμούμε σήμερα τη θυσία τους επιμένοντας να σηκώνουμε ακόμα πιο ψηλά τη σημαία της ειρήνης και της ενότητας του λαού μας, να ατσαλώνουμε την αποφασιστικότητά μας να παλέψουμε για να σβήσουμε τα συρματοπλέγματα από τον τόπο μας, για να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μια Κύπρο ελεύθερη, ομόσπονδη, αποστρατιωκοποιημένη, κυρίαρχη και ανεξάρτητη.

Ο κ. Κυπριανού αναφέρει ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα τους, όλοι μαζί, ενωμένοι και αποφασισμένοι στην πάλη για μια Κύπρο ομόσπονδη, πατρίδα όλων των παιδιών της.

"Ο θάνατός του Κώστα Μισιαούλη στο δρόμο του αγώνα αυτού μαζί με τον Ντερβίς Αλί Καβάζογλου, έδεσε το όνομά του μια για πάντα με την πάλη για ενότητα του κυπριακού λαού απέναντι στον εθνικισμό και το σοβινισμό, απέναντι στα άνομα σχέδια που εξυφαίνονταν εντός και εκτός Κύπρου. Είμαστε σίγουροι ότι η σκέψη του κάθε Κύπριου πατριώτη που αγαπά την πατρίδα και την ειρήνη είναι μαζί μας. Είναι εδώ. Και περιμένει μαζί μας μόλις περάσει αυτή η περιπέτεια που ζούμε να ριχτούμε ξανά στο μαζικό αγώνα για την Κύπρο", αναφέρει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Από ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top