ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΔΙΑΤΑΓΜΑ: Στο Ζύγι σχεδίαζαν Θέια Κοινωνία στην εκκλησία - Ανακάλεσε η Κοινοτάρχης

ΚΥΠΡΟΣ - ΔΙΑΤΑΓΜΑ: Στο Ζύγι σχεδίαζαν Θέια Κοινωνία στην εκκλησία - Ανακάλεσε η Κοινοτάρχης

Ανακαλεί η Κοινοτάρχης Ζυγίου ανακοίνωση της Τρίτης 14/4 με την οποία καλούσε τους πιστούς να «σπάσουν» τον περιορισμό και να προσέλθουν στην εκκλησία το Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο για τη Θεία Κοινωνία και την μεταφορά του Αγίου Φωτός στα σπίτια των κατοίκων.

 

Με νέα ανακοίνωση την Τετάρτη 15/4 η Κοινοτάρχης Γεωργία Μιχαήλ αναφέρει ότι «σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης σχετικά με τις γιορτές του Πάσχα και μετά από νεότερη ενημέρωση που είχαμε, πληροφορούμε τους κατοίκους της Κοινότητας, ότι καλούμαστε να μην παραδώσουμε το Αγιο Φως όπως είχαμε ανακοινώσει. Ακόμα πληροφορούμε ότι δεν θα τελεστεί το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας την Μεγάλη Πέμπτη και το Μεγάλο Σάββατο όπως είχε ανακοινωθεί».
 
Η κα. Μιχαήλ στην ανακοίνωση «καλεί τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους και να τηρούμε όλοι τα περιοριστικά μέτρα για να περάσουμε όλοι με ασφάλεια την δύσκολη περίοδο που περνά ολόκληρη ανθρωπότητα. Με δύναμη και υπομονή και με πίστη στο Θεό θα τα καταφέρουμε» προστίθεται στην ανακοίνωση και παράλληλα εύχεται σε όλους «Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση».
 
Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωση που κυκλοφόρησε χθες, το Κοινοτικό Συμβούλιο Ζυγίου σε συνεννόηση με την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Αγίου όπως του Ιερού Ναού Αγίου Αποστόλου Βαρνάβα πληροφορούν τους κατοίκους της Κοινότητας ότι λόγω των μέτρων που εφαρμόζονται για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, οι εκκλησιασμοί θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών δηλαδή οι πιστοί θα παραμείνουν στα σπίτια τους».
 
Στην ανακοίνωση αναφερόταν ακόμα ότι «την Μεγάλη Πέμπτη και το Μεγάλο Σάββατο στις 09.30 το πρωί θα τελείται στην εκκλησία το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας ενώ όσοι επιθυμούν να κοινωνήσουν θα πρέπει να μεταβούν στην εκκλησία όπου θα περιμένουν στο προαύλιο για την σειρά τους. Υπενθυμίζεται ότι οι πιστοί πρέπει να έχουν μαζί τους την ταυτότητα τους και το έντυπο Β για την μετακίνησή τους ή να στείλουν μήνυμα στο 8998 ενώ θα πρέπει επίσης να τηρούν τις ανάγκες αποστάσεις μεταξύ τους».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που κυκλοφόρησε χθες «τη νύχτα του Μεγάλου Σαββάτου γύρω στις 12.00  με 12.30 μετά τα μεσάνυχτα η Πρόεδρος και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου θα περάσουν από όλα τα σπίτια της Κοινότητας για να παραδώσουν το Αγιο Φως. Όσοι επιθυμούν να πάρουν το άγιο φως παρακαλούνται να βρίσκονται στην είσοδο της κατοικίας τους τη συγκεκριμένη ώρα» ενώ σημειώνεται πως «το έθιμο της λαμπρατζιάς έχει απαγορευτεί αυστηρά ειδικά για φέτος, λόγω της κατάστασης».

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top