ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΒΑΡΩΣΙΑ: Το ΕΔΑΔ έδωσε τρίμηνη αναβολή στη Λευκωσία για υποβολή παρατηρήσεων σε υπόθεση περιουσίας

ΒΑΡΩΣΙΑ: Το ΕΔΑΔ έδωσε τρίμηνη αναβολή στη Λευκωσία για υποβολή παρατηρήσεων σε υπόθεση περιουσίας

Τρίμηνη αναβολή ζήτησε και πήρε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) η κυπριακή Κυβέρνηση για την υποβολή των παρατηρήσεών της σε υπόθεση που αφορά περιουσία στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Πρόκειται για την υπόθεση της «K.V. Mediterranean Tours Limited εναντίον Τουρκίας», για την οποία η Άγκυρα εξέδωσε τον περασμένο Ιανουάριο μονομερή δήλωση, προσφέροντας 6.000 ευρώ στους αιτητές, πλέον έξοδα, ώστε να κλείσει η υπόθεση στο ΕΔΑΔ και να επιστρέψει στην ‘επιτροπή ακίνητης περιουσίας΄ στα κατεχόμενα.

Τη μονομερή δήλωση απέρριψε η πλευρά των αιτητών, ενώ το Δικαστήριο είχε καλέσει την Κυπριακή Δημοκρατία, ως ενδιαφερόμενο μέρος, να υποβάλλει τις παρατηρήσεις της μέχρι τις 3 Απριλίου.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, το ΕΔΑΔ έδωσε παράταση μέχρι τις 3 Ιουλίου 2020, μετά από σχετικό αίτημα της Λευκωσίας, βάσει και των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται από το Δικαστήριο λόγω της εξάπλωσης του COVID-19.

Υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση της K.V. Mediterranean ενώπιον της ‘επιτροπής’ στα κατεχόμενα, το ΕΒΚΑΦ παρουσιάζεται ως εμπλεκόμενο μέρος, υποστηρίζοντας ότι η περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου ανήκει σε βακουφικά ιδρύματα, από τα οποία αφαιρέθηκαν οι περιουσίες και δόθηκαν κατά την περίοδο της βρετανικής διοίκησης σε Ε/κ και στην Εκκλησία.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top