ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Όλα τα νέα στοιχεία - Αναμένεται η κορύφωση της καμπύλης

ΗΠΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Όλα τα νέα στοιχεία - Αναμένεται η κορύφωση της καμπύλης

Ο αριθμός των θανάτων στις ΗΠΑ συνεχίζει να αυξάνεται, ωστόσο όλες οι ενδείξεις ενισχύουν την εκτίμηση των επιστημόνων και ταυτόχρονα την προσδοκία των πολιτικών και των πολιτών της χώρας, ότι η καμπύλη φτάνει στην κορυφή κι από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει η κάθοδος.

Στη Νέα Υόρκη που καταγράφει 214.832 κρούσματα και πάνω από 14.000 θανάτους, ο αριθμός των νοσηλευομένων με κορωνοϊό σε νοσοκομεία μειώθηκε κατά χίλια άτομα, από 18 σε 17.000, το ίδιο και ο αριθμός των εισαγωγών σε μονάδες εντατικής θεραπείας και των διασωληνωμένων.

Στις ΗΠΑ τα κρούσματα είναι 653.397 και οι θάνατοι 33.405. Οι πολιτείες έχουν αρχίσει να συμπεριλαμβάνουν στους αριθμούς των θανάτων και άτομα που έχουν κατά πάσα πιθανότητα πεθάνει από αυτή την ασθένεια, παρότι δεν τους έγινε τεστ.

Η αύξηση των τεστ αποτελεί προϋπόθεση και για τις υγειονομικές αρχές, αλλά και για πολλούς κυβερνήτες πολιτειών για την εξομάλυνση της κατάστασης. Ο κυβερνήτης Νέας Υόρκης είπε πως τις τελευταίες 30 μέρες έγιναν τεστ σε 500.000 άτομα και προτίθεται να παρατείνει τα μέτρα περιορισμού και κοινωνικής αποστασιοποίησης μέχρι τις 15 Μαΐου, σε συνεννόηση και με τους κυβερνήτες των 5 γειτονικών πολιτειών.

Ο Αντριου Κουόμο περιέγραψε τέσσερα συντονισμένα βήματα για την άρση της ανάπαυλας στην οικονομία. Το πρώτο, να γίνει με τρόπο που να μην προκαλέσει βλάβη, δηλαδή να χαθεί η πρόοδος που σημειώθηκε. Το δεύτερο, να δυναμώσει το σύστημα υγείας, αξιοποιώντας τις εμπειρίες του τελευταίου μήνα. Το τρίτο να επεκταθεί η διαθεσιμότητα των τεστ και η δυνατότητα ανίχνευσης. Και τέταρτο πως θα ξεκινήσουν σταδιακά και επιστρέψουν στην κανονικότητα επιχειρήσεις και σχολεία.

«Έχουμε σταματήσει τα πάντα. Πως λοιπόν θα βάλουμε μπροστά τη μηχανή κατά τρόπο συντονισμένο, ώστε να μην εκτοξευτεί ξανά η επιδημία»;

Όλοι πάντως συμφωνούν πως η πλήρης εξομάλυνση στη χώρα δεν μπορεί να έλθει πριν βρεθεί εμβόλιο.

Ο Πρόεδρος Τραμπ αναμένεται σήμερα το βράδυ να ανακοινώσει τις νέες οδηγίες που έχουν στόχο να βοηθήσουν τις πολιτείες να χαλαρώσουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και να επανεκκινήσει η οικονομία. Τα μέτρα θα έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα και πριν τα ανακοινώσει, ο Πρόεδρος Τραμπ θα τα συζητήσει με τους κυβερνήτες σε τηλεδιάσκεψη.

Πάντως κάποιοι φανατικοί υποστηρικτές του Τραμπ, στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν, πήραν διαμαρτυρόμενοι τους δρόμους, ζητώντας άρση των μέτρων στην πολιτεία τους.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top