ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ – Το πρώτο πράγμα που θυμάμαι: Νεμάνια Τσόροβιτς (ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ – Το πρώτο πράγμα που θυμάμαι: Νεμάνια Τσόροβιτς (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ιστοσελίδα μας ThemaSports.com, εγκαινίασε πριν μερικές ημέρες, μία νέα στήλη με στιγμές που έμειναν χαραγμένες στο μυαλό μας από παίκτες που έγραψαν ιστορία στα Κυπριακά γήπεδα…

«Αναμνήσεις» είναι η ονομασία της στήλης και μέσα από αυτή, θυμόμαστε το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό με το άκουσμα ενός ονόματος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ – Το πρώτο πράγμα που θυμάμαι: Αΐλτον Αλμέιδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτή τη φορά, είναι η σειρά του Νεμάνια Τσόροβιτς, του αγαπημένου… “Σαμουράι” των χιλιάδων οπαδών της ΑΕΛ!

Ο Σέρβος επιθετικός έπιασε λιμάνι το 2005 σε ηλικία 29 ετών για λογαριασμό της ΑΕΛ και αγαπήθηκε όσο λίγοι ξένοι ποδοσφαιριστές από τη “γαλαζοκίτρινη” εξέδρα και ειδικά από τη “Θύρα 3”, όχι μόνο για τις ικανότητες του στο γήπεδο, αλλά και για το πάθος και την τρέλα που έβγαζε στα παιχνίδια.

Έμεινε δύο χρόνια στη Λεμεσιανή ομάδα (σεζόν 2005-2006 και 2006-2007), όπου σημείωσε συνολικά 22 γκολ σε 44 συμμετοχές και την περίοδο 2007-2008 αγωνίστηκε ως δανεικός στον ΑΠΟΕΛ, σκοράροντας μόλις δύο τέρματα σε 14 εμφανίσεις.

Δημιουργήθηκε μία πολύ δυνατή σχέση του “Τσόρο” με τους οπαδούς της ΑΕΛ η οποία κρατάει μέχρι σήμερα, σαν να μην πέρασε μια μέρα από τη σεζόν 2008-2009, όταν και έκλεισε οριστικά το κεφάλαιο ΑΕΛ στην καριέρα του ως ποδοσφαιριστής, σε μία σεζόν όπου κατέγραψε μόλις δύο συμμετοχές χωρίς να σκοράρει και έχοντας αρκετούς τραυματισμούς. Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση την επόμενη περίοδο (2009-2010), φορώντας τη φανέλα του Διγενή Μόρφου, έχοντας πετύχει 14 τέρματα σε 29 εμφανίσεις.

Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Μόγρεν και το 1997 έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με την Μπούντουτσνοστ Ποντγκόριτσα. Από το 1997 μέχρι το 2002 αγωνίστηκε στην Κουκαρίτσκι Στάνκομ, όπου σκόραρε 24 τέρματα σε 92 συμμετοχές. Το 2002 έκανε το μεγάλο βήμα φορώντας τη φανέλα της Μάριμπορ και το 2003 αποκτήθηκε από την Πόμορατς, στην οποία έμεινε μέχρι το 2005, έχοντας σημείωσε 21 γκολ σε 30 συμμετοχές.

Παρά το ύψος του (1.91μ.) ήταν εξαιρετικός τεχνίτης, είχε πολύ καλή αίσθηση του γκολ, ήταν πολύ δυνατός στο ψηλό παιχνίδι, αρκετά καλός με την μπάλα στα πόδια και έπαιζε πολύ καλά με την πλάτη στο αντίπαλο τέρμα, σκοράροντας με πολλούς τρόπους.

Στο άκουσμα του ονόματος του Νεμάνια Τσόροβιτς, η πρώτη ανάμνηση που μας έρχεται στο μυαλό είναι η τεράστια ανατροπή που πέτυχε η ΑΕΛ στο “αιώνιο” ντέρμπι της Λεμεσού απέναντι στον Απόλλωνα, στο ξεκίνημα της περιόδου 2006-2007 (3η αγωνιστική)!

Οι “γαλαζοκίτρινοι” βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ με 2-0, όμως με μπροστάρη τον Τσόροβιτς, βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα για μία επική και ιστορική ανατροπή που έμεινε χαραγμένη στη μνήμη των χιλιάδων ΑΕΛιστών.

Αρχικά, μείωσε σε 2-1 στο 31΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Σάσα Γιοβάνοβιτς και το δεύτερο ημίχρονο ήταν… παράσταση για έναν ρόλο! Η ΑΕΛ έφερε το ματς στα ίσα με τον Γκίπρο στο 62΄ μετά από ασίστ του “Τσόρο” και παρότι έμεινε με δέκα παίκτες στο υπόλοιπο του ντέρμπι, πέτυχε ακόμα δύο γκολ με δράστη αυτή τη φορά τον “Σαμουράι” στο 68΄ και στο 87΄, που έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του σε μία αξέχαστη “γαλαζοκίτρινη” βραδιά, πανηγυρίζοντας με την ψυχή του και τα δύο τέρματα που σημείωσε, μπροστά από τους οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΛ!

Ας μιλήσει πλέον η εικόνα στο πιο κάτω βίντεο:

The post ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ – Το πρώτο πράγμα που θυμάμαι: Νεμάνια Τσόροβιτς (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top