ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Εκκίνηση από τη Γερμασόγεια για τους χίλιους δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους

ΛΕΜΕΣΟΣ: Εκκίνηση από τη Γερμασόγεια για τους χίλιους δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους

Σε διακόσιους δημότες Γερμασόγειας πραγματοποιήθηκαν σήμερα δειγματοληπτικοί έλεγχοι για κορωνοϊό, από σύνολο χιλίων δωρεάν δειγματοληπτικών ελέγχων που πρόσφεραν οι εταιρείες IQ OPTION EUROPE LTD  και AMAIZ GROUP LTD, σε Δήμους και κοινότητες της Λεμεσού.

Τη σημερινή διαδικασία, που ολοκληρώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι, συντόνιζαν μέλη του δημοτικού συμβουλίου και ο Δήμαρχος Γερμασόγειας Κυριάκος Ξυδιάς, ο οποίος δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι η όλη προσπάθεια γίνεται με πρωτοβουλία τεσσάρων Δημάρχων της Μείζονος Λεμεσού, της Ένωσης Κοινοτήτων Λεμεσού και τις δυο εταιρείες που πρόσφεραν τους δειγματοληπτικούς ελέγχους, το κόστος των οποίων ξεπερνά τις 100 χιλιάδες ευρώ.
 
"Οι Δήμοι απευθύνθηκαν με κριτήρια στους δημότες πρώτης γραμμής - εργαζόμενους  - και σε ευπαθείς ομάδες", είπε ο κ.Ξυδιάς και εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα και όλα κύλησαν ομαλά.
 
Συγκεκριμένα, οι 200 δημότες που επιλέχθηκαν στη βάση των κριτηρίων και κατά σειρά προτεραιότητας, προσήλθαν σε προκαθορισμένο χρόνο με τα οχήματα τους έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, από όπου τους λαμβανόταν δείγμα.
 
Άλλοι 200 δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα γίνουν αύριο στο Δήμο Αγίου Αθανασίου, όπου έχει συμπληρωθεί ο αριθμός των ενδιαφερόμενων δημοτών, ενώ ακολουθούν στις 23 Απριλίου ο Δήμος Ύψωνα, στις 24 Απριλίου κοινότητες της Λεμεσού και τέλος, στις 25 Απριλίου ο Δήμος Λεμεσού.
 
Εξάλλου, σε σημερινή ανακοίνωση του, ο Δήμος Λεμεσού καλεί τους ενδιαφερόμενους δημότες όπως αποτείνονται στην NIPD Genetics στο 22267899 για λεπτομέρειες σε σχέση με τη διαδικασία των δειγματοληπτικών ελέγχων.
 
Τα τεστ, προστίθεται, μπορούν να γίνουν είτε σε άτομα που βιώνουν συμπτώματα της ασθένειας COVID-19, είτε σε άτομα που έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα της ασθένειας, είτε σε άτομα τα οποία συνεχίζουν να εργάζονται σύμφωνα με το διάταγμα του Υπουργού Υγείας και έρχονται σε επαφή με άλλα πρόσωπα λόγω της φύσης της δουλειάς τους.
 
Ο Δήμος Λεμεσού ευχαριστεί τις δύο εταιρίες για τη χορηγία των μοριακών ελέγχων, και διαβεβαιώνει ότι οι υπηρεσίες του δήμου θα συνεργαστούν μαζί τους ώστε οι δειγματοληψίες να γίνουν με απρόσκοπτο τρόπο.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top