ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Σε μία-δύο ημέρες η επαναλειτουργία εξωτερικών ιατρείων χωρίς συνωστισμό, λέει ο Χ. Χαριλάου

Σε μία-δύο ημέρες η επαναλειτουργία εξωτερικών ιατρείων χωρίς συνωστισμό, λέει ο Χ. Χαριλάου

Σε μία-δύο ημέρες αναμένεται ότι θα γίνει η επαναλειτουργία των εξωτερικών ιατρείων στα δημόσια νοσηλευτήρια, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) Χαράλαμπος Χαριλάου, σημειώνοντας ότι στόχος είναι να μην δημιουργείται συνωστισμός για την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και των ασθενών.

Ο κ. Χαριλάου τόνισε ότι κανένας ασθενής δεν θα προσέρχεται στα εξωτερικά ιατρεία ειδικοτήτων χωρίς προηγουμένως να έχει τύχει τηλεφωνικής ενημέρωσης από την αντίστοιχη κλινική.
 
«Αυτή τη στιγμή, τα δημόσια νοσηλευτήρια είναι στο στάδιο επαναπρογραμματισμού όλων των χαμένων ραντεβού, τα οποία έχουν αναβληθεί λόγω του κορωνοϊού και η επαναλειτουργία των εξωτερικών ιατρείων θα γίνει σταδιακά και με πολύ προσεκτικά βήματα που θα διασφαλίζεται τόσο η ασφάλεια των εργαζομένων όσο και η ασφάλεια των ασθενών», είπε.
 
Επανέλαβε ότι ο κάθε ασθενής για να προσέλθει στα εξωτερικά ιατρεία πρέπει να τύχει τηλεφωνικής ενημέρωσης.
 
«Ο επαναπρογραμματισμός έχει ήδη αρχίσει και αναμένουμε ότι τις επόμενες μέρες ένα με δύο μέρες θα λειτουργούν κανονικά τα εξωτερικά ιατρεία», σημείωσε.
 
Ανέφερε ότι τα εξωτερικά ιατρεία θα λειτουργήσουν με συγκεκριμένο τρόπο πέραν από το ότι ο ασθενής πρέπει να έχει ραντεβού για να μπορέσει να προσέλθει.

«Θα προσέρχεται μισή ώρα πριν από το ραντεβού του, θα υπάρχει συγκεκριμένη είσοδος για τα εξωτερικά ιατρεία. Εκεί θα γίνεται αυστηρός έλεγχος κατά πόσο έχει ραντεβού ή όχι. Δεν θα επιτρέπεται η αχρείαστη είσοδος συνοδών, θα επιτρέπεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις κι εκεί και όπου το επιβάλλει η γενική κατάσταση του ασθενή. Θα γίνεται θερμομέτρηση, εάν παρατηρείται πυρετός ή συμπτώματα του αναπνευστικού, τότε θα παραπέμπεται στο ιατρείο διαλογής και δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος στα εξωτερικά ιατρεία. Θα παραχωρείται μάσκα, θα γίνεται πλύσιμο χεριών με αντισηπτικό», επεσήμανε.
 
Η προσπάθεια μας, είπε ο κ. Χαριλάου, είναι στον χώρο που θα διεξάγονται τα εξωτερικά ιατρεία να μην υπάρχει συνωστισμός, να τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα δηλαδή οι αποστάσεις που προνοούνται από τα σχετικά πρωτόκολλα, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η προστασία και η ασφάλεια των εργαζομένων και των ίδιων των ασθενών.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top