ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α.ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: 'Δεν έχει δικαίωμα ο ΟΑΥ να προτείνει αναστολή εφαρμογής της Β'φάσης ΓΕΣΥ' - Ερωτήματα για όσους θα επηρεαστούν

Α.ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: 'Δεν έχει δικαίωμα ο ΟΑΥ να προτείνει αναστολή εφαρμογής της Β'φάσης ΓΕΣΥ' -  Ερωτήματα για όσους θα επηρεαστούν

Για την αναστολή της Β φάσης του ΓΕΣΥ μίλησε ο Άντρος Κυπριανού , αναφερομένος ότι αυτό είναι μια αποφάση που θα πάρει η Βουλή και όχι ο ΟΑΥ.

Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, μίλησε στο τρίτο του ΡΙΚ για τις δημόσιες τοποθετήσεις του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) για αναστολή της Β'Φασης του ΓΕΣΥ.

Επιμέλεια: Ελενα Τσιακούπη

Συγκεκριμένε ανέφερε ότι "Η οργανωτική κατάσταση του ΟΑΥ , δεν εχει φτάσει σε εκείνο το επίπεδο που να επιτρέπει να προχωρήσουμε στην εφαρμογή της Β φασης του ΓΕΣΥ. Ως εδώ όλα καλά όλα ωραία. Το ερώτημα είναι τι κάνουμε παρακάτω. Αποφασίζει ο ΟΑΥ μονομερώς ότι καθυστερώ την φάση της Β'φάσης κατα 3 μήνες; Δεν έχει τέτοιο δικαίωμα κατ'αρχας."

Διευκρίνησε στην συνέχεια ότι "Αυτή την απόφαση θα την πάρει η Βουλή. Κατα την άποψη μου δεν έχει ουτε το δικαίωμα να πει μονομερώς οτι προτείνει στην κυβέρνηση την αναστολη της εφαμοργής της Β φάσης κατα 3 μήνες. Γιατί το λέω αυτό; Πρεπει να γινει κοινωνικός διάλογος. Υπάρχουν πάρα πολλοί οι οποίοι χρειάζεται να εγχειριστούν, έχουν διάφορα προβλήματα και ανέμεναν την εφαρμογή της Β φάσης για να κάνουν την εγχείρηση ή θεραπείας τους.. Τώρα με την αναστολή πάνε στον Σεπτέμβρη"


"Κάποια προβλήματα μπορεί να είναι πιεστικά. Πως θα επιλυθούν όλα αυτά τα ζητήματα που θα προκύψουν απο την μη εφαρμογή της Β φάσης του ΓΕΣΥ; Είναι ένα ζήτημα που πρεπει να απασχολήσει την κυβέρνηση. Εχουμε απόψεις. Ξερω οτι το Υπουργείο μελετά το θέμα και ότι ενδεχομένως να θεωρεί οτι έχει απαντήσεις. Θέλουμε να ακούσουμε τις απαντήσεις και να πούμε και τις δικές μας τις απόψεις" σχολίασε στην συνέχεια ο Άντρος Κυπριανού.

Κατα την συζήτηση αναφέρθηκε και σε ακόμα δυο ζητήματα που προκύπτουν στην εφαρμογή του ΓΕΣΥ "Το δεύτερο θέμα αφορά τα οικονομικά και το έλλειμα που θα προκύψει απο την αναστολή των πληρωμών για μια περίοδο το οποίο θα συσσωρευτεί, δεν θα επιλυθει απο μόνο του, πρέπει να επιλυθει με κάποιες αποφάσεις. Πρέπει να συζητηθούν και αυτά τα ζητήματα"

Ενώ ως τρίτο θέμα σχολίασε την ευκαιρία κάποιων να αρχίσουν τις κακόβουλες επιθέσεις "Δεν έχω αμφιβολία οτι λόγω αυτων των προβλημάτων θα ξεκινήσουν και θα λένε οτι "εμεις σας τα λέγαμε ότι δεν επρεπε να εφαρμοστεί με αυτό τον τρόπο το ΓΕΣΥ , έπρεπε να εφαρμοστεί με άλλο τρόπο".

Αυτό που προτείνει ο κ.Κυπριανού είναι οπως δήλωσε " Πρέπει να υπάρξει ενας διάλογος , να ακούσουμε ποια είναι τα μέτρα που λαμβάνει το Υπ.Υγείας έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει κενό σε αυτους τους 3 μήνες, ότι όλα τα συμβάντα που είχαν τροχιοδρομηθεί θα αντιμετωπιστούν με κάποιο άλλο τρόπο , ο οποίος θα είναι προσωρινός και να γνωρίζουμε οτι υπάρχει ενας σχεδιασμός για αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα προκληθούν τόσο σε οτι αφορά την οικονομική πτυχή του θέματος όσο και οργανωτικά" 

Οπως τέλος ανέφερε ο κ.Κυπριανού "Είναι μεγάλο ζητημα με τα δημόσια νοσηλευτήρια και την ανεπάρκεια του ΟΚυπΥ μέχρι στιγμής να διαχειριστεί αυτά τα ζητήματα".

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top