ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Μ.ΑΝΤΩΝΙΟΥ: Αλαλούμ στην εξεύρεση τεστ κορωνοϊου για εργαζομένους - Κάποιοι πλήρωσαν 110 ευρώ και άλλοι 60 ευρώ

Μ.ΑΝΤΩΝΙΟΥ: Αλαλούμ στην εξεύρεση τεστ κορωνοϊου για εργαζομένους - Κάποιοι πλήρωσαν 110 ευρώ και άλλοι 60 ευρώ

Επιβεβαιώνει τα όσα σχολίασε ο εκτελεστικός γραμματέας του Παγκυπρίου Συνδέσμου Υπεραγορών Αντρέας Χατζηαδάμου για τα τέστ και ο Μάριος Αντωνίου , ο γενικός γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου, αλλά με άλλη πληροφορία.

Η επανεκκίνηση της οικονομίας έφερε στην επιφάνεια και άλλα προβλήματα και ζητήματα με τα οποία ήρθαν αντιμέτωπες επιχειρήσεις ώστε να καταφέρουν να επαναλειτουργήσουν με ασφάλεια και με βάση τις οδηγίες του νέου Διτάγματος.

Αρχικά ο κ.Αντωνίου μιλωντας στο τρίτο του ΡΙΚτόνισε σε υπεραγορές και επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου οτι με βάση το Διάταγμα, απο 10 Μαϊου ξεκινά η λειτουργία τους τις Κυριακές καθώς όπως δήλωσε στο τρίτο του ΡΙΚ, έχει πέσει στην αντίληψη του οτι κάποιες επιχειρήσεις ανάρτησαν στα social media τους οτι θα λειτουργούν απο την Κυριακή 3 Μαϊου .

Επιμέλεια: Έλενα Τσιακούπη

Ο κ. Αντωνίου αναφέρθηκε σε όλα τα μέτρα ασφαλείας που πήραν οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, απο την χρήση μάσκας μέχρι και την σημάτοδότηση εντός καταστημάτων για την απόσταση που πρέπει να τηρουν οι καταναλωτές - αυτή των 2 μέτρων .

Στη συνέχεια επιβεβαίωσε οτι τα τέστ των εργαζομένων για τις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου ήταν μια δύσκολη διαδικασία, όπως και η εύρεση για μάσκες.

"Σε αρκετές περιπτώσεις δεν υπάρχουν αποθέματα και έχουν εξαντληθεί απο κάποιες περιοχές και υπάρχει ένα θέμα για το πότε θα υπάρχει καινούργια εισαγωγή και καινούργιες παρτίδες για να μπορέσουμε να προμηθευτούμε".

Οσον αφορά την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου ο κ.Αντωνίου σχολίασε ότι  " Είναι επιστροφή σε μια διαφορετική κανονικότητα. Δεν είναι αισιόδοξες οι προβλέψεις των ιδιοκτητών. Έχουν συσσωρευτεί αρκετές υποχρεώσεις με φλέγον θέμα τα ενοίκια. Εχει μείνει στην καλή πρόθεση μεταξύ του ιδιοκτήτη του κάθε καταστήματος. Αυτό που μας είπαν όλοι είναι 'μην περιμένετε νομική ρύθμιση για θέματα μείωσης των ενοικίων' - Εδώ και ένα μήνα μπήκαμε στις διαβουλεύσεις μεταξύ των ιδιοκτητών και των ενοικιαστών για να βρεθεί μια χρυσή τομή για το πως θα διευθετηθεί. Πέρα απο την παράταση για την έξωση, τα ενοίκια κάποτε πρέπει να πληρωθούν".

Τέλος σχολίασε το θέμα με τα τέστ κορωνοϊου οτι εχουν ολοκληρωθεί τα τέστ και ότι δημιουργήθηκε ένα μεγάλο αλαλούμ . Χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ.Αντωνίου " Δημιουργήθηκε ένα μεγάλο αλαλούμ με την εξεύρεση των εξετάσεων αυτών. Εαν υπήρχαν δωρεάν ή αν δεν υπήρχαν είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο. Αυτό όμως που θέλω να σχολιάσω είναι το θέμα της τιμής. Μπήκαν τα μέλη μας σε ένα σαφάρι με τα ιδιωτικά εργαστήρια στο να διαπραγματεύονται τιμή. Κάποιοι πλήρωσαν τα τέστ στην τιμή των 110 ευρώ, άλλοι στα 90 ευρώ και άλλοι στα 60 ευρώ τις ίδιες εξετάσεις"

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top