Τούρκος ναύαρχος: Η Μεσόγειος δεν αρκεί στην Τουρκία

Τούρκος ναύαρχος: Η Μεσόγειος δεν αρκεί στην Τουρκία

Η Μεσόγειος δεν αρκεί στην Τουρκία, η Τουρκία πρέπει να βγει πλέον έξω από τα σύνορα της Γαλάζιας Πατρίδας, δηλώνει ο Τούρκος ναύαρχος Τζεμ Γκιουντερίζ, ενώ για την επιχείρηση IRINI της ΕΕ υποστηρίζει ότι της έδωσαν ελληνικό όνομα για να χαϊδέψουν τ’ αυτιά των Ελλήνων.


Σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημέριδα Αϊντινλίκ ο Τούρκος ναύαρχος, Τζεμ Γκιουρντενίζ, κληθείς να σχολιάσει την έναρξη της επιχείρησης IRINI της ΕΕ στην Λιβύη, ανέφερε ότι "η ΕΕ βλέπει τόσο μικρούς τους Έλληνες που χρησιμοποίησαν τη ελληνική λέξη ‘Ειρήνη’ για την επιχείρηση χαϊδεύοντας τ’ αυτιά τους με τέτοια μικρά πράγματα”.

“Αλλά το όνομα δεν είναι αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί. Γνωρίζουμε ότι η Γαλλία, η Βρετανία, οι ΗΠΑ είχαν πάει το 2011 στη Λιβύη σας άγρια ζώα να την κατασπαράξουν. Τώρα χωρίς αιδώ σηκώνονται και λένε ‘ειρηνική επιχείρηση’. Δεν είναι δυνατόν να το πιστέψουμε αυτό ασφαλώς”, είπε.

Υποστήριξε ακόμη πως “κάποια στιγμή με τις προκλήσεις της Ελλάδα μπορεί να θέλουν να στριμώξουν την Τουρκία σε αυτή την περιοχή και μάλιστα με ‘επιχείρηση παραπλάνησης’ (false flag)”. “Αυτός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που βλέπω εγώ. Άλλωστε οι σχέσεις μας με την ΕΕ δεν είναι και οι καλύτερες. Μια τέτοια κατάσταση η Ελλάδα θα την εκμεταλλευτεί”, υποστήριξε.

Σε ερώτηση γιατί η κυβέρνηση Σαράζ αντιτίθεται σε αυτή την επιχείρηση, ο Τούρκος ναύαρχος είπε ότι “στην πραγματικότητα μπορεί να θεωρηθεί μια κίνηση ενάντια στη δημιουργία από την Τουρκία ενός γεωπολιτικού άξονα στο δυτικό άκρο της Μεσογείου”. “Η Μεσόγειος δεν αρκεί σε μια χώρα τόσο μεγάλη όσο η Τουρκία, η Τουρκία πλέον θα βγει έξω από τα σύνορα της Γαλάζιας Πατρίδας. Δεν αναφέρομαι σε επεκτατική πολιτική. Η Τουρκία θα το πράξει αυτό για να προστατεύσει τα συμφέροντά της σε μακρινά εδάφη”, ανέφερε.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ από την Ελλάδα - «Αθήνα και Λευκωσία έχουν κοινό στόχο την απελευθέρωση της Κύπρου»

ΠτΔ από την Ελλάδα - «Αθήνα και Λευκωσία έχουν κοινό στόχο την απελευθέρωση της Κύπρου»

Αθήνα και Λευκωσία ενώνονται από κοινές επιδιώξεις και στόχους για απελευθέρωση της Κύπρου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης μετά το πέρας της πανηγυρικής δοξολογίας για την εορτή του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Αγίου Δημητρίου, στην οποία παρέστη ως επίτιμος προσκεκλημένος μαζί με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα.