LIKE ONLINE

Στα μέτρα της ΟΕΒ οι διευκρινήσεις Αναστασιάδη - «Άκουσα τον Πρόεδρο και το μόνο που μπορώ να πω είναι Respect» -VIDEO

Στα μέτρα της ΟΕΒ οι διευκρινήσεις Αναστασιάδη - «Άκουσα τον Πρόεδρο και το μόνο που μπορώ να πω είναι Respect» -VIDEO

Respect. Με αυτό τον τρόπο επέλεξε να σχολιάσει τις διευκρινήσεις στις οποίες προέβη για την Παιδεία εντός της ημέρας (08/05) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Ο λόγος για τον γενικό διευθυντή της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων, Μιχάλη Αντωνίου.

Ο κ. Αντωνίου κλήθηκε από το ThemaOnline να μιλήσει για την επιστροφή όλων των μαθητών στα θρανία (21/05) και συγκεκριμένα την επίμαχη επιστολή της ΟΕΒ (βλ. πιο κάτω) που χαρακτηρίστηκε αυθαίρετη παρέμβαση στον τομέα της Παιδείας, επηρεάζοντας τις κυβερνητικές αποφάσεις.

Αναφερόμενος ειδικότερα στις δηλώσεις του Πρόεδρου και του υπουργού Παιδείας Πρόδρομου Προδρόμου, εξέφρασε ικανοποίηση. Είπε ανάμεσα σε άλλα: «Να πω πρώτα ότι άκουσα με μεγάλη προσοχή τις δηλώσεις του Προέδρου μας, αλλά και του αρμόδιου υπουργού Παιδείας και το μόνο που μπορώ να πω είναι respect. Και οι δυο, πρώτος ο Πρόεδρος φυσικά, έδωσε το στίγμα το οποίο από την αρχή ακολουθεί η κυβέρνηση και το οποίο είναι σαφής προσήλωση στον πρώτιστο και ύψιστο στόχο που είναι η προστασία της δημόσιας υγείας. Είναι ο ίδιος Πρόεδρος που δεν δίστασε ούτε δευτερόλεπτο να πάρει αποφάσεις για να κλείσουν δραστηριότητες οικονομικές με τρόπο που είχε οδυνηρές συνέπειες για την οικονομία και κριτήριο την προστασία της δημόσιας υγείας. Και τώρα πάλι με μόνο κριτήριο την προστασία της υγείας του λαού, του κάθε πολίτη, σχεδιάζει τη σταδιακή επιστροφή στην ομαλότητα».

Υπεραμύνθηκε του περιεχομένου της επιστολής της ΟΕΒ προς του αρμόδιους υπουργούς ξεκαθαρίζοντας ότι δεν ήταν παρέμβαση, αλλά τοποθέτηση πάντα με βασικό γνώμονα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Τον καλέσαμε να μιλήσει και για τις τοποθετήσεις του Λεόντιου Κωστρίκη, ο οποίος την Πέμπτη (07/05) εξέφρασε τη θέση ότι με τα υφιστάμενα επιδημιολογικά δεδομένα δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο για άνοιγμα των σχολείων. Μεταξύ άλλων είπε ότι η ομάδα επιστημόνων που συμβουλεύει την κυβέρνηση είναι πολυάριθμη, ενώ ανέφερε ότι υπάρχουν κι άλλα δεδομένα που λαμβάνονται υπόψιν.

Δείτε την εκπομπή Εξ Αφορμής που παρουσιάζει ο Χάρης Θεραπής (διευθυντής Vouli.TV) καθώς και τα ερωτήματα που έθεσε ο διευθυντής σύνταξης του ThemaOnline Φάνης Μακρίδης, στον κ. Αντωνίου:

Κλήθηκε να μιλήσει και για τις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου σε σχέση με τα προσχέδια νόμου για τη στήριξη της οικονομίας και ιδιαίτερα των επιχειρήσεων.

Παραθέτουμε την επιστολή της ΟΕΒ που στάλθηκε (05/05) πριν την απόφαση της κυβέρνησης για επάνοδο των μαθητών στα σχολεία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top