ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Το άνοιγμα των σχολείων, η ψηφιακή ταυτότητα και η κρίσιμη επόμενη βδομάδα της χαλάρωσης των μέτρων στον Κυπριακό Τύπο

Το άνοιγμα των σχολείων, η ψηφιακή ταυτότητα και η κρίσιμη επόμενη βδομάδα της χαλάρωσης των μέτρων στον Κυπριακό Τύπο

Η παρέμβαση της Παρασκευής (08/05) του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι η κυβέρνηση δεν θα γίνει συνεργός στην οπισθοδρόμηση, αναφερόμενος στην επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, η ψηφιακή ταυτότητα και η ηλεκτρονική υπογραφή, η αυστηρή παρέμβαση της ΟΥΕΦΑ στα του κυπριακού ποδοσφαίρου, οι δηλώσεις μελών της επιστημονικής ομάδας οι οποίοι συστήνουν υπομονή μέχρι την επόμενη εβδομάδα που θα αρχίσουν να φαίνονται οι επιπτώσεις της χαλάρωσης των μέτρων και τα μέτρα προφύλαξης για κουρεία και κομμωτήρια που εξέδωσαν οι Υγειονομικές Υπηρεσίες, είναι μερικά από τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου.

Η «Αλήθεια» στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο «Ξαναγυρίζει η μπάλα» αναφέρει ότι το σκηνικό στο χώρο του ποδοσφαίρου ανατρέπεται, μετά από αυστηρή παρέμβαση της ΟΥΕΦΑ, και όπως όλα δείχνουν πλέον η μπάλα θα ξαναγυρίσει σύντομα στα κυπριακά γήπεδα και θα κριθεί στους αγωνιστικούς χώρους. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην παρέμβαση του Προέδρου Αναστασιάδη σε σχέση με την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, στην οποία είπε ότι η κυβέρνηση δεν γίνει συνεργός στην οπισθοδρόμηση. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε χθες ότι η επιστροφή στα σχολεία θα γίνει με την τήρηση του απουσιολογίου και στους απόντες θα μπαίνουν απουσίες.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Μεγάλο το στοίχημα επιστροφής στα θρανία» αναφέρεται στη χθεσινή παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος είπε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ρισκάρει όσα πέτυχε με θυσίες. Σε άλλη είδηση αναφέρεται στη ψηφιακή ταυτότητα και την ηλεκτρονική υπογραφή, η οποία όπως σημειώνει θα έχει ακριβώς την ίδια νομική ισχύ με την ιδιόχειρη. Αλλού αναφέρεται στην νεκροτομή επί της σορού της 21χρονης Μαρίας Χάρπα, ο θάνατος της οποία οφείλεται σε βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο θέμα του με τίτλο « Βόμβα ΕΕ με πυροσβεστικά» αναφέρει ότι πιέσεις της Τουρκίας προς την ΕΕ, με κύριο επιχείρημα ότι θα επιχειρούν και στα κατεχόμενα και περιφερειακά, οδηγούν τα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα που παραλαμβάνει η ΚΔ την ερχόμενη εβδομάδα στη βάση Ακρωτηρίου και όχι στο αεροδρόμιο της Πάφου. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις μελών της επιστημονικής ομάδας, οι οποίοι συστήνουν υπομονή μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας που θα αρχίσουν να φαίνονται οι επιπτώσεις της χαλάρωσης των μέτρων. Σε άλλη είδηση γράφει ότι πάνω από 600 παράπονα υποβλήθηκαν μέχρι στιγμής από πολίτες στην ειδική επιτροπή στην αστυνομία για λανθασμένες καταγγελίες σε σχέση με τις διακινήσεις τους.

Η «Χαραυγή» στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο «Προτάσεις ΑΚΕΛ για αναβάθμιση της υγείας» αναφέρει ότι το ΑΚΕΛ κατέθεσε ολοκληρωμένες προτάσεις για τα δημόσια νοσηλευτήρια και τους επαγγελματίες υγείας. Αλλού αναφέρει ότι το ΔΣ της ΚΟΠ παράτεινε την αγωνία για το μέλλον του πρωταθλήματος μέχρι τις 15 Μαΐου , ενώ έβαλε τέλος στις μικρές κατηγορίες. Επίσης, φιλοξενεί δηλώσεις της Προέδρου του Συνδέσμου Ιδιωτικής Προσχολικής Εκπαίδευσης Κύπρου, η οποία αναφέρει ότι τα όσα εξαγγελθήκαν από τον Υπουργό Παιδείας είναι ανεφάρμοστα.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα «Cyprus Mail» με τίτλο «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τα σχολεία» αναφέρεται στην παρέμβαση Αναστασιάδη, ο οποίος είπε πως απαραίτητες προϋποθέσεις υλοποίησης της απόφασης, για τη λειτουργία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, όπως και όλων των άλλων μέτρων που έχουν εξαγγελθεί, παραμένουν η επιδημιολογική κατάσταση, οι τελικές απόψεις των επιστημονικών συμβούλων και η αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων υγειονομικής προστασίας των εκπαιδευτικών, των παιδιών και όσων ευρίσκονται στο άμεσο περιβάλλον τους. Σε άλλη είδηση γράφει ότι ο ACTA καλεί τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Καταναλωτών να αποσύρει τις δυσφημιστικές δηλώσεις εναντίον των Ταξιδιωτικών Πρακτόρων. Αλλού αναφέρεται στα μέτρα προφύλαξης για κουρεία και κομμωτήρια που εξέδωσαν οι Υγειονομικές Υπηρεσίες με στόχο την ομαλή λειτουργία τους και με στόχο τη μείωση του κινδύνου εξάπλωσης του ιού.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top