ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Έκκληση στην Κυβέρνηση να μην ανοίξουν τα σχολεία- 'Αρκετοί ειδικοί διαφωνούν'

ΚΥΠΡΟΣ: Έκκληση στην Κυβέρνηση να μην ανοίξουν τα σχολεία- 'Αρκετοί ειδικοί διαφωνούν'

Το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας, καλεί την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφαση της για άνοιγμα των σχολείων και την περαιτέρω καθολική άρση των περιοριστικών μέτρων.

 
Σε ανακοίνωσή του, το Παρατηρητήριο εκφράζει ανησυχία γιατί μετά την πρώτη φάση της άρσης των περιοριστικών μέτρων και παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα έχουν μειωθεί σχεδόν στο ελάχιστο, αρκετοί συνάνθρωποι μας επιδεικνύουν επιπολαιότητα προς τη μη τήρηση των πρωτοκόλλων και κανόνων προσωπικής υγιεινής.

Θεωρεί επίσης, ότι η επιμονή της Κυβέρνησης για άνοιγμα των σχολείων, παρά τις διαφωνίες αρκετών ειδικών και ιδιαίτερα μετά την ανίχνευση νέων κρουσμάτων σε προσωπικό σχολικών μονάδων, θέτει σε κίνδυνο ότι κατάφερε να κτίσει με τόσο κόπο η κυπριακή κοινωνία, όσον αφορά στην επιτυχή αντιμετώπιση του COVID-19.
 
Οι ηλικιωμένοι έχουν κάνει τις δικές τους τεράστιες θυσίες μένοντας στο σπίτι, αδρανείς και μακριά από τα εγγόνια και τους φίλους τους. Η τεράστια δε πλειοψηφία, δεν είναι εξοικειωμένη με την τεχνολογία, γεγονός που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την ήδη πρωτόγνωρη κατάσταση που έχουν να αντιμετωπίσουν, αλλά και τον περιορισμό τους στο σπίτι.

Επιπλέον, η κοινωνική τους απομόνωση μπορεί να τους δημιουργήσει διάφορα προβλήματα υγείας αλλά και να επιδεινώσει ήδη υφιστάμενα.

Τέλος καλεί την κοινωνία στο σύνολό της να σεβαστεί αυτή την ευάλωτη πληθυσμιακή ομάδα, με την αυστηρή τήρηση των συστάσεων και οδηγιών της Κυβέρνησης και των ειδικών, ώστε οι ηλικιωμένοι μας να μπορούν να αναπνεύσουν ελεύθερα χωρίς τον φόβο ότι θα νοσήσουν.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top