ΔΙΕΘΝΗ

Παραδοχή Μπολσονάρου ότι προσπάθησε να αλλάξει τους ανθρώπους ασφαλείας

Παραδοχή Μπολσονάρου ότι προσπάθησε να αλλάξει τους ανθρώπους ασφαλείας

Ο Βραζιλιάνος Πρόεδρος Ζαίχ Μπολσονάρου δήλωσε στους Υπουργούς του ότι δεν ήταν πρόθυμος να δει την οικογένεια ή τους φίλους του να «βρουν τον μπελά τους» λόγω της αδυναμίας του να αλλάξει τους αξιωματούχους του επιβολής του νόμου, σύμφωνα με ένα βίντεο που δόθηκε την Παρασκευή (22/05) στην δημοσιότητα από ένα δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Σε μια ηχογράφηση μιας υπουργικής συνάντησης στις 22 Απριλίου, ο Μπολσονάρου ακούγεται να λέει ότι είναι δικαίωμά του να αλλάξει αξιωματούχους επιβολής του νόμου, τους προϊσταμένους τους ακόμη και έναν Υπουργό. «Προσπάθησα να αλλάξω επισήμως τους ανθρώπους ασφαλείας μας στο Ρίο ντε Ζανέιρο και δεν μπόρεσα. Αυτό τελείωσε. Δεν θα περιμένω να βρουν τον μπελά τους η οικογένειά μου και οι φίλοι μου», δήλωσε ο Μπολσονάρο. «Τέλος συζήτησης. Δεν αστειευόμαστε».

Το βίντεο αποτελεί βασικό μέρος μιας ποινικής έρευνας εναντίον του ακροδεξιού Προέδρου για τους ισχυρισμούς του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης Σέρζιο Μόρο, ο οποίος παραιτήθηκε τον περασμένο μήνα καταγγέλλοντας ότι ο Μπολσονάρου είχε προσπαθήσει να αλλάξει ανώτερα στελέχη της ομοσπονδιακής αστυνομίας. Πριν γίνει Πρόεδρος, ο Μπολσονάρου ήταν Βουλευτής της Πολιτείας του Ρίο για σχεδόν 30 χρόνια.

Ο γιος του, ο γερουσιαστής Φλάβιο Μπολσονάρου, ξεκίνησε επίσης εκεί την πολιτική του καριέρα, και βρίσκεται υπό έρευνα για φερόμενη διαφθορά. Ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου Σέλσο ντε Μέλο διέταξε τη δημοσιοποίηση μέρους του βίντεο την Παρασκευή το απόγευμα, εξαιρουμένων τμημάτων που σχετίζονται με χώρες με τις οποίες η Βραζιλία έχει διπλωματικούς δεσμούς, ανέφερε το δικαστήριο σε ανακοίνωση.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top