ΕΛΛΑΔΑ

Δύο χρόνια από τη μαύρη μέρα

Δύο χρόνια από τη μαύρη μέρα

Η 21η Απριλίου θα είναι διαχρονικά η ημερομηνία στην οποία υπογράφηκε η «μαύρη» σελίδα στην ιστορία της ΑΕΚ, καθώς επιβεβαιώθηκε και μαθηματικά ο υποβιβασμός της για πρώτη φορά από τη Super League και κατά συνέπεια η διάλυσή της και το restart από τη Γ' Εθνική. Ο Ατρόμητος επικρατεί μέσα στην έδρα του της «Ένωσης» με 1-0 με σκόρερ του Γιαννούλη στις καθυστερήσεις και στο Δημοτικό Στάδιο του Περιστερίου εκτυλίχθηκαν στιγμές που δύσκολα μπορεί να τις ξεχάσει κανείς.

 

Ήταν 21 Απριλίου του 2013, όταν η ΑΕΚ για την τελευταία αγωνιστική της Super League αντιμετώπιζε τον Ατρόμητο μέσα στο Περιστέρι. Οι «κιτρινόμαυροι» παρατάχθηκαν σε αυτό το ματς έχοντας ουσιαστικά υποβιβαστεί, αφού λόγω της διακοπής του αγώνα κόντρα στον Πανθρακικό στο ΟΑΚΑ, από τους 30 πόντους που είχαν οι «κιτρινόμαυροι», τιμωρήθηκαν με αφαίρεση τριών βαθμών και έπεσαν στη ζώνη του υποβιβασμού με 27. Η έφεση ήταν κοινό μυστικό ότι δεν θα είχε αντίκρισμα στην Επιτροπή Εφέσεων, όπως και έγινε.

Με αυτό το βάρος στα πόδια τους, οι παίκτες της ΑΕΚ κλήθηκαν να «κουβαλήσουν» ένα φορτίο που δεν τους αναλογούσε, καθώς προκειμένου να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα παραμονής, έπρεπε να νικήσουν μια ομάδα, τον Ατρόμητο, που στη συνέχεια των play-off βρέθηκε εκτός προκριματικών του Champions League για μερικά εκατοστά. Οι διαφορές ήταν όντως μεγάλες...

Εκείνη η μέρα μύριζε μπαρούτι από το πρωί. Παρά τη σχετική απαγόρευση από την Αστυνομία, περίπου 600 οπαδοί είχαν μαζευτεί από νωρίς στη Νέα Φιλαδέλφεια, φωνάζοντας συνθήματα και καίγοντας κάδους, προκειμένου να πιέσουν με αυτό τον τρόπο και να τους επιτραπεί η είσοδος στο γήπεδο. Τελικά, συμφωνήθηκε να δοθεί το ελεύθερο σε αυτή τη μερίδα των οπαδών να μπει στη θύρα με τη μεταλλική εξέδρα, παρά την έντονη ανησυχία που υπήρχε σε περίπτωση που το ματς στράβωνε για την ΑΕΚ.

Τελικά, επεισόδια δεν συνέβησαν, αλλά το μοιραίο δεν απεφεύχθη για την «Ένωση». Το γκολ του Γιαννούλη στο 93', απλά έγραψε τον επίλογο στις συνεχόμενες εφιαλτικές σεζόν, βυθίζοντας σε πένθος όλη την οικογένεια της ΑΕΚ, με τους ποδοσφαιριστές να ξεσπούν σε λυγμούς. Μπορεί, λοιπόν, σε εκείνο το ματς να επιβεβαιώθηκε η διάλυση των «κιτρινόμαυρων», αλλά παράλληλα, προχώρησε και η μοναδική ρεαλιστική λύση, ώστε η ομάδα να μπορέσει να ξαναχτιστεί από τις βάσεις και να επιστρέψει στις θέσεις που ανήκει. 

Αυτή η διαδικασία ολοκληρώνεται φέτος, με την «Ένωση» να περιμένει και τη διαδικασία των play-off της Football League για να οριστικοποιηθεί η επάνοδός της στην πρώτη κατηγορία.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:
Ατρόμητος (Παράσχος): Ράντμαν, Σκόνδρας, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Νάστος, Μπρίτο, Γκαρσία, Σουμπίνιο, Ουντότζι, Δημούτσος, Ναπολεόνι

ΑΕΚ (Δέλλας): Αραμπατζής, Φούντας, Γκερέιρο, Ρίκκα, Πετρόπουλος, Βλάχος, Μπουγαϊδης, Καραλής, Μητρόπουλος, Κουτρουμπής, Τσουκαλάς

Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)
Βοηθοί: Ακρίβος, Καρατζίκας (Αθηνών)
4ος: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Παρατηρητής: Βέλλιος (Ξάνθης)

Πηγή: www.sdna.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top