LIFESTYLE

7 tips για να αυξήσετε τη γονιμότητά σας

7 tips για να αυξήσετε τη γονιμότητά σας

Ο τρόπος ζωής παίζει σημαντικό ρόλο στη γυναικεία γονιμότητα. Φροντίζοντας τον εαυτό σας, μπορείτε να αυξήσετε τη γονιμότητά σας και, ως εκ τούτου, τις πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος. Όταν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος, ενδέχεται να προκύψουν πολλές απορίες και σκέψεις σχετικά με το τι μπορείτε να κάνετε εσείς οι ίδιες για να βοηθήσετε τη διαδικασία της σύλληψης. H επιστημονική ομάδα της Cryos, της πρώτης ανεξάρτητης τράπεζας σπέρματος και ωαρίων στην Κύπρο, μοιράζονται μαζί μας 7 συμβουλές για το πως μπορεί να αυξηθεί η γονιμότητα μιας γυναίκας:

  1. Η ηλικία

Η ηλικία παίζει σημαντικό ρόλο στη γυναικεία γονιμότητα. Είναι γνωστό ότι η γονιμότητα μιας γυναίκας μειώνεται με το πέρασμα του χρόνου. Οι γυναίκες έως τα 35 τους έχουν περισσότερες πιθανότητες να μείνουν έγκυος. Επομένως, εάν είναι δυνατόν, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να μείνετε έγκυος στη δεκαετία των είκοσι ή των τριάντα.

  1. Το κάπνισμα

Το κάπνισμα έχει αρνητική επίδραση στη γονιμότητά σας και οι γυναίκες που καπνίζουν φτάνουν στην εμμηνόπαυση νωρίτερα από τη μέση γυναίκα. Επιπλέον, το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο αποβολής. Επομένως, η διακοπή του καπνίσματος μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στη γονιμότητά σας και συνεπώς στην ικανότητα να αποκτήσετε παιδιά. Επίσης, προσπαθήστε να αποφύγετε το παθητικό κάπνισμα.

  1. Υγιές βάρος και σωστή διατροφή

Το να είσαι υπέρβαρη ή λιποβαρής μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στη γονιμότητά σου. Επομένως, η διατήρηση ενός φυσιολογικού, υγιούς βάρους μπορεί να συμβάλει στην αύξηση των πιθανοτήτων εγκυμοσύνης. Επιπλέον, η μέτρια άσκηση και ένας υγιεινός τρόπος ζωής μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση του εμμηνορροϊκού σας κύκλου και συνεπώς, να αυξήσουν τις πιθανότητες να συλλάβετε. Αλλά θυμηθείτε, η υπερβολική άσκηση μπορεί να προκαλέσει ανωμαλίες στην περίοδο σας. Έτσι, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας και τη γονιμότητά σας είναι να προσπαθήσετε να έχετε μια ισορροπημένη διατροφή, να διατηρήσετε ένα υγιές, φυσιολογικό βάρος και να ασκείστε μετρίως.

  1. Ασφαλές σεξ

Σίγουρα, όταν προσπαθείτε να συλλάβετε θα πρέπει να κάνετε σεξ χωρίς προστασία. Αλλά μέχρι να έχετε έναν σύντροφο με τον οποίο θέλετε να αποκτήσετε παιδιά, θα πρέπει να θυμάστε να προστατεύετε τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης. Οι σεξουαλικώς μεταδιδόμενες ασθένειες (ΣΜΝ) όπως τα χλαμύδια και η γονόρροια θεωρούνται ως κύριες αιτίες στειρότητας. Έτσι, η προστασία του εαυτού σας κατά τη διάρκεια του σεξ, χρησιμοποιώντας προφύλαξη θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε προβλήματα στειρότητας στη μετέπειτα ζωή σας.

  1. Καφές και αλκοόλ

Η υπερβολική ποσότητα αλκοόλ και καφέ και πιο συγκεκριμένα, η καφεΐνη, μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ικανότητά σας να μείνετε έγκυος. Επομένως, μια καλή συμβουλή είναι να σταματήσετε να πίνετε αλκοόλ όταν ξεκινήσετε τις προσπάθειες να μείνετε έγκυος. Επιπλέον, η έρευνα έχει δείξει ότι ψηλή ποσότητα καφεΐνης (5 φλιτζάνια καφέ ή περισσότερα την ημέρα) μπορεί να  έχει άμεσο αντίκτυπο στη γονιμότητά σας. Θυμηθείτε ότι υπάρχει επίσης καφεΐνη στο τσάι και τα αναψυκτικά.

6.        Παρακολούθηση εμμηνορροϊκού κύκλου

Σήμερα, υπάρχουν πολλές διαθέσιμες εφαρμογές για την καταγραφή περιόδων και χρόνου ωορρηξίας. Είναι καλό να γνωρίζετε το σώμα σας και τον εμμηνορροϊκό σας κύκλο, ώστε όταν φτάσετε στο σημείο που θέλετε να μείνετε έγκυος μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στη διαδικασία. Η παρακολούθηση της ωορρηξίας σας μπορεί να σας καθοδηγήσει στις καλύτερες στιγμές για σεξουαλική επαφή με τον σύντροφό σας για να αυξήσετε τις πιθανότητες σύλληψης.

  1. Άγχος

Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι το άγχος μπορεί να επηρεάσει τον εμμηνορροϊκό σας κύκλο και επομένως τη γονιμότητά σας. Επομένως, η συμμετοχή σε δραστηριότητες μείωσης του στρες μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της γονιμότητας. Προσπαθήστε να βρείτε ποιες δραστηριότητες σας ταιριάζουν για τη μείωση του άγχους: διαλογισμός, άσκηση ή θεραπεία. Επίσης, μην ξεχνάτε να απολαμβάνετε τον εαυτό σας και το σώμα σας σε όλες τις πτυχές της ζωής σας – τόσο πριν από την εγκυμοσύνη, στη διαδικασία της προσπάθειας όσο και όταν μείνετε έγκυος.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://eggdonor-cy.cryosinternational.com/

]]>

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα ΕΔΩ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top