ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης: «Η διαχείριση των χρημάτων του ταμείου ανάκαμψης για την Ελλάδα θα γίνει με σύνεση και σχέδιο»

Μητσοτάκης: «Η διαχείριση των χρημάτων του ταμείου ανάκαμψης για την Ελλάδα θα γίνει με σύνεση και σχέδιο»

Την ικανοποίησή του για την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το σχέδιο ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας, εξέφρασε ο ‘Ελληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, δεσμευόμενος ότι το ποσό που αναλογεί στην Ελλάδα θα αξιοποιηθεί με σύνεση και σχέδιο.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε ως εμβληματική την πρωτοβουλία της Ευρώπης για το ενιαίο Ταμείο Ανάκαμψης, σημειώνοντας παράλληλα ότι το πρόγραμμα ανάκαμψης ύψους 750 δισεκατομμυρίων που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνιστά μια φιλόδοξη, αλλά και ρεαλιστική πρόταση.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει χαρακτηριστικά τα οποία εξαρχής διεκδικούσε η χώρα μας. Είναι πολύ μεγάλο, είναι ευθυγραμμισμένο με το μέγεθος των δυσκολιών που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Είναι όμως ταυτόχρονα και ευέλικτο. Είναι δίκαιο, καθώς στηρίζεται σε κοινό δανεισμό και εισάγει την έννοια της αμοιβαιοποίησης του ευρωπαϊκού χρέους. Κινείται πολύ περισσότερο στη λογική των επιδοτήσεων και λιγότερο στη λογική των δανείων, κάτι το οποίο υπήρξε εξαρχής κεντρικό ελληνικό αίτημα», ανέφερε, στην τοποθέτησή του, ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η διαχείριση των χρημάτων θα γίνει με σχέδιο και σύνεση εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, με τη διάθεση των κεφαλαίων να πραγματοποιείται σε βάθος τριετίας. Όπως σημείωσε, οι τομείς στους οποίους θα δοθεί προτεραιότητα για την επένδυση των συγκεκριμένων χρημάτων είναι η πράσινη ανάπτυξη, η υγεία, ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός, η αγροτική πολιτική, η κατάρτιση, καθώς και η στήριξη του κόσμου της εργασίας.

«Δεν θα σκορπίσουμε τα χρήματα στους τέσσερις ανέμους με την ανεμελιά του νεόπλουτου. Αυτή, νομίζω, η φράση θα πρέπει να περιγράφει τον τρόπο και την ευθύνη την οποία πρέπει όλοι να δείξουμε για την αξιοποίηση αυτού του πολύ σημαντικού ευρωπαϊκού κεφαλαίου, το οποίο τίθεται στη διάθεση της χώρας μας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Πρόκειται, λοιπόν, για μια μεγάλη ευκαιρία και για την Ευρώπη αλλά και για την χώρα μας. Και ήρθε η ώρα, η Ευρώπη να αφήσει πίσω της τα μικρά βήματα και να τολμήσει ένα μεγάλο άλμα. Όπως και εμείς πάντα ζητούσαμε ότι έπρεπε να κάνει. Αλλά είναι νομίζω μια ευκαιρία και για την πατρίδα μας να κάνει ένα μεγάλο εθνικό άλμα προς τα εμπρός», κατέληξε ο ίδιος.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

Επίθεση στο Ιράν με πυραύλους σε τουλάχιστον μια στρατιωτική εγκατάσταση πραγματοποίησε το Ισραήλ τα ξημερώματα της Παρασκευής σύμφωνα με τo ABC και το CNN.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top