ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Tissot Heritage Porto Καμπυλωτό και στιλάτο

Tissot Heritage Porto Καμπυλωτό και στιλάτο

Αγγίζοντας την κομψότητα και το στυλ, το Heritage Porto με τις ρετρό και σοφιστικέ γραμμές του, κινείται ανάμεσα στις εποχές και φτάνει μέχρι το σήμερα.

Με το λεπτό και θολωτό tonneau σχήμα του, αυτό το ρολόι αντλεί την έμπνευση του από το κίνημα Art Nouveau. Θα τραβήξει λοιπόν αναμφίβολα το βλέμμα εκείνων που αγαπάνε τα βινύλια, τις φωτογραφίες Polaroid, τα ρετρό παιχνίδια και οτιδήποτε παλαιικό.

Αναγέννηση
Η Tissot προσπαθεί να προστατέψει την κληρονομιά της με τη συλλογή Heritage μέσα από τα συχνά λανσαρίσματα της τα οποία εμπνέονται από τα αρχεία της μάρκας. Η εποχή του κινήματος Art Nouveau ήταν μία από τις πιο δραστήριες γι’αυτή τη μάρκα με έδρα το Le Locle, και κάπως έτσι προέκυψε ο σχεδιασμός του Heritage Porto. Ένα ρολόι που προβάλλει το ρετρό στυλ του, και επιδεικνύει κομψά τις ρευστές και αισθησιακές γραμμές του. Τα κομψά καλλιγραφικά στοιχεία στο καντράν, με τις χαρακτηριστικές καμπύλες, ταιριάζουν τέλεια με την οπτική που δημιουργεί το θολωτό καντράν.

Λεπτομέρειες
Το Heritage Porto είναι διαθέσιμο σε μια εκδοχή με μηχανικό μηχανισμό σε ατσάλι ή σε ροζ-χρυσή PVD επίστρωση. Ξεχωρίζει με τα δευτερόλεπτα που βρίσκονται στις 6 η ώρα, και με το καντράν σε λευκή οπαλίνα που έρχεται σε αντίθεση με τα μαύρα νούμερα. Η quartz εκδοχή είναι πιο διακριτική, με μόνο δύο δείκτες στο ασημένιο καντράν ή σε αυτό με την απόχρωση της μαύρης οπαλίνας. Και τα δύο μοντέλα έχουν την ίδια διάσταση - 42.4 mm στο ύψος και 31.1 mm στο πλάτος – και μοιράζονται τους ίδιους δείκτες σε σχήμα αχλάδι, τυπικό στοιχείο της δεκαετίας του 1900.

Vintage
Το Heritage Porto λανσαρίστηκε αρχικά το 2001, όταν η ομώνυμη πόλη της Πορτογαλίας, γνωστή για την παραγωγή κρασιού, ορίστηκε ως η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα της Κουλτούρας. Αποκλειστικά διαθέσιμη σε περιορισμένα τεμάχια, η εκδοχή με το μηχανικό μηχανισμό με το χαραγμένο καπάκι που προέβαλε τη γέφυρα Dom Luís, είχε εμπνευστεί από ένα μοντέλο Tissot του 1910 που παρομοίαζε στο στυλ Art Nouveau, με τις καμπυλωτές και απαλές γραμμές του σε συνδυασμό με το καντράν με τα κομψά αραβικά νούμερα. Αυτή η νέα επανέκδοση, που είναι εμφανής στο Heritage Porto του 2020, είναι ακόμα πιο κοντά στη φιλοσοφία του πρώτου μοντέλου, όπως οι ραφές που κρατάνε το δερμάτινο λουράκι και επιτρέπουν στο ρολόι να κάθεται πιο άνετα στον καρπό.

Εργονομία
Αυτή η συνεχής μέριμνα για την άνεση του χρήστη είναι εμφανής σε όλα τα στοιχεία του Heritage Porto. Η πίσω πλευρά με το καπάκι του είναι καμπυλωτή για να αγκαλιάζει τη γραμμή του χεριού. Η κορώνα είναι τοποθετημένη στο κέντρο της κάσας για να μην τρίβεται στον καρπό. Στη μηχανική εκδοχή του, το Heritage Port φοράει τον μηχανισμό ETA 7001, που του προσθέτει ακόμα μεγαλύτερη αξία. Αυτός ο μηχανισμός είναι γνωστός για τη λεπτότητα του, ένα χαρακτηριστικό που μοιράζεται με το μηχανισμό μπαταρίας του Heritage Porto Quartz. Και τα δύο έχουν το μέγιστο λεπτό πάχος, 10.47 mm. Το Heritage Porto λοιπόν γλιστράει κάτω από τα μανίκια του πουκάμισου και τα λεπτά κολλητά πουλόβερ. Παραδόξως, είναι ένα μοντέρνο ρολόι που προσαρμόζεται στην εποχή μας με τα χαρούμενα και πλούσια στυλ του παρελθόντος που διατηρούν παρόλα αυτά μια μοναδική ζωντάνια.

Για πληροφορίες: VE Very Exclusive Λευκωσίας – Τηλ: 22897361

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top