ΠΑΡΑ-THEMA

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: Ούτε με τον δήθεν ανθρωπισμό, ούτε με το γενικευμένο μίσος

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: Ούτε με τον δήθεν ανθρωπισμό, ούτε με το γενικευμένο μίσος

Μετά και την υποχώρηση της πανδημίας, φαίνεται πώς όλα επιστρέφουν στην κανονικότητά τους. Προτεραιοποιήθηκαν, έτσι, άλλα ζητήματα που απασχολούν την κυπριακή κοινή γνώμη, μεταξύ αυτών και η προσφυγική/μεταναστευτική κρίση, η οποία ρίχνει την κοινωνία σε μία ανέξοδη και καταστροφική πόλωση.

Του Γιώργου Τάττη

Από την μία, διάφορα κυβερνητικά στελέχη, στην προσπάθειά τους να αποποιηθούν των διαχρονικών ευθυνών τους, προέβησαν σε άτοπες τοποθετήσεις που άνοιξαν τον ασκό του αιόλου και έδωσαν πάτημα σε επικίνδυνες πρακτικές. Δηλαδή, δεν φτάνει που η δική τους διαχείρισή βασίστηκε σε μία συστηματική αδράνεια και καμία ουσιαστική πολιτική ενσωμάτωσης, αλλά γκετοποίησης, βγήκαν με καταγγελτικές διαθέσεις. Σε ποιόν, άραγε;

Από την άλλη, οι διάφοροι «επαγγελματίες ανθρωπιστές» και μη, με τον μηδενισμό που τους διακατέχει, βγαίνουν μπροστά με αφοριστικά συνθήματα. Κλείνοντας ουσιαστικά τα μάτια, σε ένα από τα πολυπλοκότερα προβλήματα της κοινωνίας και «δολοφονώντας χαρακτήρες» όποιου προβάλλει έστω και μία ένσταση στην μπίζνα των ΜΚΟ και των διακινητών.

Προφανώς, τα δίπολα χρειάζονται. Όχι μόνο στο μεταναστευτικό, αλλά και αλλού. Οι εκατέρωθεν φωνασκίες, αφενός αποπροσανατολίζουν βοηθώντας τους κυβερνώντες να κερδίζουν χρόνο και να εμφανιστούν ως σωτήρες, αφετέρου, δίνουν λόγο ύπαρξης στις δύο πλευρές. Που, δυστυχώς, δεν είναι μικρές γραφικές και ακραίες μειοψηφίες.

Ούτε οι «πολίτες του κόσμου» έχουν λύσεις, ούτε οι υπερσυντηρητικοί κύκλοι που βλέπουν παντού εχθρούς και όχι πόνο. Όσο πιο εύκολα αποστασιοποιηθούμε, τόσο πιο εύκολα θα βρούμε λύσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top