ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Ο Δήμ. Λευκωσίας εντόπισε στον βυθό τον 9χρονο Ποσειδώνα – Έτρεχε 1 χλμ ο ναυαγοσώστης -VIDEO

ΛΕΜΕΣΟΣ: Ο Δήμ. Λευκωσίας εντόπισε στον βυθό τον 9χρονο Ποσειδώνα – Έτρεχε 1 χλμ ο ναυαγοσώστης -VIDEO

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης είχε εντοπίσει τον 9χρονο Ποσειδώνα στον βυθό, σε θαλάσσια περιοχή κοντά στο Δασούδι στη Λεμεσό.

Αυτό ανέφερε στο πλαίσιο του ρεπορτάζ της η ανταποκρίτρια του ΡΙΚ στη Λεμεσό Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΛΕΜΕΣΟΣ: Δεν τα κατάφερε ο μικρός Ποσειδώνας

Σύμφωνα με τα όσα είπε, ο Δήμαρχος Λευκωσίας βρισκόταν στο σημείο τυχαία κι είχε εντοπίσει τον αγοράκι αναίσθητο, το οποίο πλέον δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του διασωληνωμένο στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Ανέφερε ακόμη ότι ο πατέρας του 9χρονου εργαζόταν σε παρακείμενο υποστατικό.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα όσα είπε ο ναυαγοσώστης Πάμπος Παναγίδης που ειδοποιήθηκε πρώτος να προστρέξει σε βοήθεια λίγο μετά από τις 10:30 και πριν αναλάβει το προγραμματισμένο καθήκον του που ήταν ορισμένο για τις 10:30.

Σε ερώτηση της Σωτηρούλας Χαραλάμπους ανέφερε ότι έτρεχε 1 χλμ πάνω στην άμμο (σημ. κάτι που είναι πολύ επώδυνο) για να φτάσει στο σημείο. Αυτό το σημείο καταμαρτυρεί και το γεγονός ότι οι αρμόδιες αρχές δεν μερίμνησαν ώστε να αυξηθούν οι ναυαγοσωστικοί πύργοι.

Όταν ο κ. Παναγίδης έφτασε κοντά στο αναίσθητο αγόρι, πολίτες προσπαθούσαν να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες.

«Ανέλαβα δράση κάνοντας για περίπου πέντε λεπτά καρδιακές συμπιέσεις, ενώ είχα ειδοποιήσει από πριν τον άλλον πύργο για να φέρουν απινιδωτή και οξυγόνο» είπε ο Πάμπος Παναγίδης.

Αυτές οι αγωνιώδεις προσπάθειες συνεχίστηκαν μέχρι να καταφθάσει το ασθενοφόρο στο σημείο.

Ως γνωστόν το παιδάκι μεταφέρθηκε αρχικά στο Τμήμα Ατυχημάτων κι Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, όπου οι επί καθήκοντι ιατροί εντόπισαν σφυγμό. Ακολούθως διευθετήθηκε η μεταφορά του παιδιού στο Μακάρειο Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου διασωληνώθηκε και δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του.

Το παιδί, όπως μεταδώσαμε και νωρίτερα, έχει τραύμα στο κεφάλι και εικάζεται πως κτύπησε στα βράχια κι έχασε τις αισθήσεις του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΡΙΚ, ο 9χρονος είναι δεινός κολυμβητής.

Το περιστατικό επαναφέρει στο προσκήνιο το γνωστό θέμα του ωραρίου των ναυαγοσωστών (10:30 – 18:00), αλλά και την απουσία ναυαγοσωστικών πύργων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top