ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μπορέλ συζήτησε με τον αναπληρωτή Πρωθυπουργό του Ισραήλ για την κατάσταση στην περιοχή

Ο Μπορέλ συζήτησε με τον αναπληρωτή Πρωθυπουργό του Ισραήλ για την κατάσταση στην περιοχή

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων και Πολιτικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Josep Borrell είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με το νεοδιορισθή αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, Benny Gantz.


Ο Ύπατος Εκπρόσωπος συνεχάρη θερμά τον αναπληρωτή Πρωθυπουργό για το διορισμό του και επιβεβαίωσε την πρόθεση της ΕΕ να συνεργαστεί με τη νέα ισραηλινή κυβέρνηση σε όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Τόνισε την σταθερή δέσμευση της ΕΕ για την ασφάλεια του Κράτους του Ισραήλ και υπενθύμισε επίσης την αυστηρή καταδίκη της ΕΕ για τυχόν δηλώσεις που αμφισβητούν την ύπαρξή του.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος Borrell υπογράμμισε τη μακροχρόνια φιλία μεταξύ της ΕΕ και του κράτους του Ισραήλ. Σε μια ανοιχτή συζήτηση, ο κ. Borrell και ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός έθεσαν τις πρόσφατες περιφερειακές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, καθώς και τη συνεργασία ΕΕ-Ισραήλ με στόχο την προώθηση της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή.

Συμφώνησαν για την ανάγκη στενού συντονισμού σε τέτοια θέματα. Συζήτησαν επίσης περιφερειακές προκλήσεις όπως η μη διάδοση πυρηνικών όπλων, όπου ο Ύπατος Εκπρόσωπος Borrell υπογράμμισε τη σημασία του κοινού συνολικού σχεδίου δράσης για την περιφερειακή ασφάλεια.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της ΕΕ να εργαστεί για την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για την επίλυση όλων των μόνιμων ζητημάτων και την επίτευξη μιας δίκαιης και διαρκούς ειρήνης στην περιοχή. Υπενθύμισε τη σταθερή και ενωμένη δέσμευση της ΕΕ για μια διαπραγματευόμενη και βιώσιμη λύση δύο κρατών, με βάση τις διεθνώς συμφωνημένες παραμέτρους.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος μοιράστηκε τις ανησυχίες του σχετικά με πιθανή προσάρτηση. Εξέφρασε επίσης εκτίμηση για την πολύ προσεκτική και χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων με τον αναπληρωτή Πρωθυπουργό και συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top