Πρέπει να εξεταστεί η παρενόχληση γαλλικής φρεγάτας από τουρκικό πλοίο, λέει ο ΓΓ του ΝΑΤΟ

Πρέπει να εξεταστεί η παρενόχληση γαλλικής φρεγάτας από τουρκικό πλοίο, λέει ο ΓΓ του ΝΑΤΟ

Το ζήτημα της παρενόχλησης γαλλικής φρεγάτας από τουρκικό πολεμικό σκάφος, η οποία μετείχε στην επιχείρηση "Ιrini" και το οποίο νωρίτερα κατήγγειλε το Γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών, "ετέθη από αρκετούς συμμάχους", ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, μιλώντας στον Τύπο στις Βρυξέλλες, μετά το πέρας της 2ης μέρας τη Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ. 

"Το μήνυμα που στέλνει το ΝΑΤΟ είναι ότι πρέπει να εξασφαλιστεί ότι οι στρατιωτικές αρχές του ΝΑΤΟ θα εξετάσουν το περιστατικό προκειμένου να υπάρξει πλήρη διαφάνεια στο τι συνέβη. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να χειριστούμε αυτό το περιστατικό. Όσον αφορά στις αποφάσεις του ΟΗΕ για το εμπάργκο όπλων, έχω πει επανειλημμένα ότι το ΝΑΤΟ στηρίζει την εφαρμογή τους, αλλά και τις προσπάθειες του ΟΗΕ για ειρηνικές διαπραγματεύσεις", δήλωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση  τόνισε ο Γενικός Γραμματέας.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου - Ακολουθεί η παράδοση-παραλαβή των χαρτοφυλακίων

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου - Ακολουθεί η παράδοση-παραλαβή των χαρτοφυλακίων

Ολοκληρώθηκε η τελετή διαβεβαίωσης των νέων μελών του Υπουργικού Συμβουλίου που άρχισε στις 9:00 το πρωί, μετά τις αποφάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος, που ανακοινώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής. Θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης/παραλαβής των Υπουργείων.

BEST OF TOTHEMAONLINE